Home / Luchtvaart / Crash Oekraïense Boeing 737

Crash Oekraïense Boeing 737

Crash Oekraïense Boeing 737

Een Boeing 737-800 van Ukraine International Airlines is in de nacht van dinsdag op woensdag kort na het opstijgen neergestort in Iran. Alle 176 inzittenden zijn omgekomen. Iran ontkend een verband met de raketaanvallen op Amerikaanse bases in Irak, in dezelfde nacht, maar waarnemers vinden de omstandigheden van de crash verdacht.

De Boeing was op weg naar de Oekraïense hoofdstad Kiev en kreeg volgens het Iraanse persbureau IRNA meteen na vertrek technische problemen en crashte vlakbij de luchthaven van Teheran. De bemanning zou geen mayday-signaal hebben verstuurd, hetgeen wijst op een zeer plotselinge noodsituatie.

Ukraine International Airlines is een betrouwbare maatschappij die sinds de oprichting in 1992 nooit bij een ongeluk was betrokken. De carrier is een codeshare-partner van KLM en Air France.

De Boeing 737-800 behoort tot de zogeheten ‘next generation,’ maar is in feite de vorige generatie, want de Amerikaanse fabrikant introduceerde in 2016 de jongste variant van de 737-familie, de Boeing 737 MAX. Dit toestel-type staat evenwel sinds maart 2019 aan de grond, na twee dodelijke crashes, die aan 346 mensen het leven kostten. Wanneer de MAX weer mag vliegen is niet bekend.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…

Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…