Home / Luchtvaart / Corona-akkoord Transavia

Corona-akkoord Transavia

Corona-akkoord Transavia

Het grond- en cabinepersoneel van Transavia heeft ingestemd met het ‘corona-akkoord’ dat vakbond FNV met de directie heeft gesloten. Het personeel had ook weinig keus: Transavia vliegt vanaf heden noodgedwongen niet meer en de staat betaalt tijdelijk voor het grootste deel de salarissen.

Birte Nelen van FNV zegt in een verklaring: “De werknemers zien tijdelijk af van hun winstuitkering over het jaar 2019 en zullen vakantiedagen inzetten, in ruil voor baangarantie én inkomenszekerheid voor een periode van drie tot zes maanden.”

FNV wijst erop dat alle werknemers, in vaste dienst en met een tijdelijk contract, volledig worden doorbetaald. Transavia maakt hierbij, net als moederbedrijf KLM, gebruik van het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid, de staatssubsidie die de regering vorige week aankondigde. De staat betaalt de komende maanden 90 procent van het salaris van de KLM Group, waar in totaal rond de 30.000 mensen werken.

Sinds maandag 23 maart staat de hele vloot van Transavia aan de grond, voorlopig tot 15 april. Vliegtuigen zullen alleen worden ingezet om gestrande passagiers in het buitenland op te halen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
EasyJet schrapt 30 pct banen

EasyJet schrapt 30 pct banen

28/05/2020

Bij easyJet gaat de komende tijd dertig procent van de werkgelegenheid verloren als gevolg van corona, zo heeft de prijsvechter donderdag bekendgemaakt. De vloot wordt ingekrompen. De airline verwacht geen…