Home / Luchtvaart / Codeshare Emirates, flydubai

Codeshare Emirates, flydubai

Codeshare Emirates, flydubai

Emirates heeft een codeshare-overeenkomst afgesloten met flydubai voor 29 bestemmingen van de prijsvechter op drie continenten, ingaand op 29 oktober. Het is vestje-broekzak, want beide carriers zijn staatseigendom.

Behalve het aanbieden van doorverbindingen op vluchten van flydubai krijgen passagiers met een ticket van Emirates aan boord van vluchten van flydubai gratis maaltijden. Ze mogen ook dezelfde hoeveelheid bagage meenemen aan boord van een flydubai-vlucht als bij Emirates. Voor ‘gewone’ passagiers bij flydubai blijven de low cost regels van kracht: betalen voor consumpties en bagage.

Flydubai vliegt naar 95 bestemmingen in 44 landen in Oost-Europa, Zuid- en Centraal Azië en het oosten van Afrika. De vloot van de carrier bestaat uit 58 Boeing 737’s. Deze toestellen hebben, vol beladen, een bereik van 5.000 kilometer. West-Europa is daarom te ver – Amsterdam bij voorbeeld ligt op 5.200 kilometer.

De samenwerking tussen de twee carriers lijkt ook ingegeven door de winstval over het gebroken boekjaar 2016-2017 (tot en met 31 maart) bij Emirates. De main carrier uit Dubai zag de verdiensten verdampen ten opzichte van de twaalf maanden daarvoor: van 1,9 miljard dollar naar 340 miljoen.

De Arabische maatschappij wijt dit aan toenemende concurrentie, de sterkere dollar en de reisbeperkingen die de Verenigde Staten in maart oplegden voor reizigers met laptops. Deze maatregel werd in juli weer opgeheven, maar heeft een grote impact gehad. Naar verwachting zal dit ook nog te zien zijn in de cijfers over het boekjaar 2017-2018.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Deel Zaventem te koop

Deel Zaventem te koop

24/04/2018

De Australische financiële groep Macquarie wil haar belang van 36 procent in Brussels Airport verkopen. Chinese investeerders zouden interesse hebben om de aandelen in de goedlopende luchthaven over te nemen….

Zoveelste staking Air France

Zoveelste staking Air France

23/04/2018

Personeel bij Air France staakt vandaag en morgen voor de zoveelste keer in korte tijd. Hoewel lang niet iedereen meedoet heeft de airline een kwart van alle vluchten moeten schrappen….

Janaillac dreigt met vertrek

Janaillac dreigt met vertrek

20/04/2018

CEO Jean-Marc Janaillac van Air France-KLM laat in een referendum het personeel een uitspraak doen over zijn plan voor een langzame loonsverhoging. Als een meerderheid tegen is, stapt hij op….

RAI wil samenwerken

RAI wil samenwerken

20/04/2018

RAI Amsterdam wil de banden met andere evenementen- en beurslocaties in Amsterdam stevig aanhalen. De beurs- en congresgigant wil zo meer ruimte creëren voor evenementen, nu uitbreiding van het eigen…