Home / Luchtvaart / Codeshare van Air France met Singapore Airlines en SilkAir

Codeshare van Air France met Singapore Airlines en SilkAir

Codeshare van Air France met Singapore Airlines en SilkAir

Air France heeft een Memorandum of Understanding getekend met Singapore Airlines (SIA) over codeshare-vluchten in Europa, Australië en Zuidoost-Azië. Ook SilkAir, de regionale dochter van SIA, is bij de samenwerking, die op 27 april ingaat, betrokken.

Air France voegt haar AF-code toe aan SIA-vluchten vanaf de luchthaven in Singapore (Changi) naar Sydney en Melbourne in Australië. Hetzelfde geldt voor verbindingen van SilkAir naar Kuala Lumpur en Penang in Maleisië en naar Phuket in Thailand.

Omgekeerd voegt Singapore Airlines haar SQ-code toe aan vluchten van Air France vanaf Parijs-Charles de Gaulle naar tien bestemmingen: Aberdeen, Bordeaux, Edinburgh, Lissabon, Lyon, Madrid, Marseille, Newcastle, Nice en Toulouse.

Air France en Singapore Airlines zeggen in een later stadium te zullen kijken of de samenwerking kan worden uitgebreid naar andere carriers in beide groepen, zoals KLM. De overeenkomst overstijgt de grenzen van de allianties: Air France is, evenals KLM, lid van SkyTeam, Singapore Airlines maakt deel uit van Star Alliance. Samenwerking tussen partners uit verschillende allianties komt wel vaker voor, maar de deal tussen Air France en Singapore Airlines, twee grote spelers in de internationale luchtvaart, springt er wel uit.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Codeshare KLM in Z-Afrika

Codeshare KLM in Z-Afrika

23/05/2018

KLM heeft een codeshare afgesloten met de Zuid-Afrikaanse low cost carrier kulula, ook wel aangeduid als kulula.com. Het gaat om doorverbindingen op vluchten van en naar Nederland binnen Zuid-Afrika. De…

Meer krediet voor KLM

Meer krediet voor KLM

23/05/2018

KLM heeft met twaalf internationale banken een overeenkomst getekend voor een doorlopende stand-by kredietfaciliteit ter waarde van 665 miljoen euro. Hiermee wordt de vroegtijdige herfinanciering van de kredietfaciliteit van KLM,…