Home / Luchtvaart / Codeshare KLM in Z-Afrika

Codeshare KLM in Z-Afrika

Codeshare KLM in Z-Afrika

KLM heeft een codeshare afgesloten met de Zuid-Afrikaanse low cost carrier kulula, ook wel aangeduid als kulula.com. Het gaat om doorverbindingen op vluchten van en naar Nederland binnen Zuid-Afrika.

De overeenkomst stelt klanten van zowel KLM en kulula.com vanaf 29 mei in staat over te stappen op elkaar netwerk. Kulula heeft twee hubs in Johannesburg: de internationale luchthaven O.R. Tambo en Lanseria. De carrier, met IATA-code MN, verzorgt binnenlandse verbindingen naar Kaapstad, Durban, East-London en George.

Kulula is een dochteronderneming van de beursgenoteerde Zuid-Afrikaanse airline Comair, die in een franchise-overeenkomst vluchten uitvoert namens British Airways.

In tegenstelling tot de zwaar verlieslijdende flag carrier South African Airways (SAA) is Comair een goedlopende, winstgevende onderneming. Comair bestaat sinds 1943; in 2001 lanceerde het bedrijf kulula. De naam betekent ‘makkelijk’ in de Nguni-taalgroep van Zuid-Afrika, waartoe Zoeloe en Xhosa behoren, de twee grootste talen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM: mondkapjes naar China

KLM: mondkapjes naar China

27/01/2020

KLM voorziet de crew op vluchten naar China sinds enkele dagen van mondkapjes, in verband met het daar heersende coronavirus. Dit zegt een woordvoerder tegen Zakenreis. Het dragen van de…

Eerste vlucht Boeing 777-9

Eerste vlucht Boeing 777-9

27/01/2020

Een Boeing 777-9 heeft zondag een eerste testvlucht afgelegd, nabij Seattle. De Amerikaanse fabrikant, die de vlucht van het nieuwe vliegtuig enkele malen uitstelde, zegt ‘tevreden’ te zijn over de…

Accor doet plastic in de ban

Accor doet plastic in de ban

24/01/2020

Accor wil binnen drie jaar alle plastic wegwerpartikelen voor de eigen hotelgasten verbannen en vervangen door duurzaam materiaal. De hotelgroep sluit hiermee aan bij het Global Plastics Initiative van de…