Home / Luchtvaart / Codeshare KLM in Z-Afrika

Codeshare KLM in Z-Afrika

Codeshare KLM in Z-Afrika

KLM heeft een codeshare afgesloten met de Zuid-Afrikaanse low cost carrier kulula, ook wel aangeduid als kulula.com. Het gaat om doorverbindingen op vluchten van en naar Nederland binnen Zuid-Afrika.

De overeenkomst stelt klanten van zowel KLM en kulula.com vanaf 29 mei in staat over te stappen op elkaar netwerk. Kulula heeft twee hubs in Johannesburg: de internationale luchthaven O.R. Tambo en Lanseria. De carrier, met IATA-code MN, verzorgt binnenlandse verbindingen naar Kaapstad, Durban, East-London en George.

Kulula is een dochteronderneming van de beursgenoteerde Zuid-Afrikaanse airline Comair, die in een franchise-overeenkomst vluchten uitvoert namens British Airways.

In tegenstelling tot de zwaar verlieslijdende flag carrier South African Airways (SAA) is Comair een goedlopende, winstgevende onderneming. Comair bestaat sinds 1943; in 2001 lanceerde het bedrijf kulula. De naam betekent ‘makkelijk’ in de Nguni-taalgroep van Zuid-Afrika, waartoe Zoeloe en Xhosa behoren, de twee grootste talen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Records voor de hotelmarkt

Records voor de hotelmarkt

10/09/2019

De Nederlandse hotelmarkt heeft het afgelopen jaar ‘een absolute piek’ bereikt. Dit zegt Horwath HTL in een vandaag verschenen rapport. De bezettingsgraden, gemiddelde kamerprijzen en omzetten zijn volgens de consultancy…

Ten Brink verlaat Transavia

Ten Brink verlaat Transavia

09/09/2019

De CEO van Transavia, Mattijs ten Brink, stapt deze maand over naar de Sunweb Group, waar hij dezelfde functie zal vervullen. Dit heeft de dochtermaatschappij van KLM vandaag bekendgemaakt. Ten…

Staking legt heel BA plat

Staking legt heel BA plat

09/09/2019

British Airways heeft voor vandaag en morgen vrijwel alle vluchten geannuleerd vanwege een pilotenstaking, de eerste in de geschiedenis van het bedrijf. Naar schatting 1.700 vluchten, vooral van en naar…