Home / Luchtvaart / Codeshare KLM met Gulf Air

Codeshare KLM met Gulf Air

Codeshare KLM met Gulf Air

KLM is een codeshare aangegaan met Gulf Air, de luchtvaartmaatschappij van Bahrein. De twee airlines zullen onder meer samen routes uitvoeren tussen Nederland en Pakistan.

KLM heeft nu dankzij de overeenkomst, in aansluiting op de eigen vlucht naar de hoofdstad Manama van Bahrein, verbindingen op een KL-code naar vier Pakistaanse steden: Sialkot, Karachi, Lahore en Pesjawar.

KLM had voor verbindingen naar Pakistan ook codeshares met andere maatschappijen, waaronder Etihad Airways en Oman Air. Gulf Air zal de eigen code GF voortaan gebruiken voor KLM-vluchten van Bahrein naar Amsterdam en van Amsterdam naar Frankfurt.

Klein koninkrijk
Bahrein is een klein koninkrijk aan de Perzische Golf, waar Saoedi-Arabië grote invloed uitoefent. Gulf Air is in verhouding tot het aantal inwoners van Bahrein (1,4 miljoen) relatief groot met een vloot van 37 vliegtuigen, waaronder elf wide-bodies.

De maatschappij vervoerde vorig jaar 5,5 miljoen passagiers. Het meeste verkeer betrof transfers via Bahrein International Airport.

Betrouwbaar
‘We zijn erg blij met deze nieuwe samenwerking met Gulf Air. Hiermee versterken we ons netwerk in het Midden-Oosten, een grote markt voor zowel zakelijke klanten als voor toeristen,’ zegt Bruce Dönszelmann, vice president alliances van KLM.

‘In Gulf Air hebben we een zeer betrouwbare partner gevonden. Samen kunnen we onze passagiers meer transferopties en een groter aantal bestemmingen op het Indiase subcontinent bieden.’

En de CEO van Gulf Air, Krešimir Kučko, zegt: ‘We gaan graag dit partnerschap aan met KLM en breiden zo ons netwerk uit met een directe verbinding tussen het Koninkrijk Bahrein en Nederland.’

‘Onze klanten kunnen nu gemakkelijker rechtstreeks naar Amsterdam vliegen met een ticket van Gulf Air. Dankzij ons solide netwerk op het Indiase subcontinent kan KLM haar passagiers met behulp van onze vluchten meer bestemmingen aanbieden, met één tussenstop bij onze snelle en efficiënte hub Bahrain International Airport,’ aldus Kučko.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
EasyJet schrapt 30 pct banen

EasyJet schrapt 30 pct banen

28/05/2020

Bij easyJet gaat de komende tijd dertig procent van de werkgelegenheid verloren als gevolg van corona, zo heeft de prijsvechter donderdag bekendgemaakt. De vloot wordt ingekrompen. De airline verwacht geen…