Home / Luchtvaart / Codeshare KLM met Gulf Air

Codeshare KLM met Gulf Air

Codeshare KLM met Gulf Air

KLM is een codeshare aangegaan met Gulf Air, de luchtvaartmaatschappij van Bahrein. De twee airlines zullen onder meer samen routes uitvoeren tussen Nederland en Pakistan.

KLM heeft nu dankzij de overeenkomst, in aansluiting op de eigen vlucht naar de hoofdstad Manama van Bahrein, verbindingen op een KL-code naar vier Pakistaanse steden: Sialkot, Karachi, Lahore en Pesjawar.

KLM had voor verbindingen naar Pakistan ook codeshares met andere maatschappijen, waaronder Etihad Airways en Oman Air. Gulf Air zal de eigen code GF voortaan gebruiken voor KLM-vluchten van Bahrein naar Amsterdam en van Amsterdam naar Frankfurt.

Klein koninkrijk
Bahrein is een klein koninkrijk aan de Perzische Golf, waar Saoedi-Arabië grote invloed uitoefent. Gulf Air is in verhouding tot het aantal inwoners van Bahrein (1,4 miljoen) relatief groot met een vloot van 37 vliegtuigen, waaronder elf wide-bodies.

De maatschappij vervoerde vorig jaar 5,5 miljoen passagiers. Het meeste verkeer betrof transfers via Bahrein International Airport.

Betrouwbaar
‘We zijn erg blij met deze nieuwe samenwerking met Gulf Air. Hiermee versterken we ons netwerk in het Midden-Oosten, een grote markt voor zowel zakelijke klanten als voor toeristen,’ zegt Bruce Dönszelmann, vice president alliances van KLM.

‘In Gulf Air hebben we een zeer betrouwbare partner gevonden. Samen kunnen we onze passagiers meer transferopties en een groter aantal bestemmingen op het Indiase subcontinent bieden.’

En de CEO van Gulf Air, Krešimir Kučko, zegt: ‘We gaan graag dit partnerschap aan met KLM en breiden zo ons netwerk uit met een directe verbinding tussen het Koninkrijk Bahrein en Nederland.’

‘Onze klanten kunnen nu gemakkelijker rechtstreeks naar Amsterdam vliegen met een ticket van Gulf Air. Dankzij ons solide netwerk op het Indiase subcontinent kan KLM haar passagiers met behulp van onze vluchten meer bestemmingen aanbieden, met één tussenstop bij onze snelle en efficiënte hub Bahrain International Airport,’ aldus Kučko.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Bewust reizen op BTS 2020

Bewust reizen op BTS 2020

12/11/2019

Tijdens de jaarlijkse Business Travel Show, in februari 2020, zal ‘bewust reizen’ een van de hoofdthema’s zijn, zo heeft de BTS bekendgemaakt. Is het tijd voor een ‘ethisch reisprogramma’ voor…

Partnership Accor en Alibaba

Partnership Accor en Alibaba

08/11/2019

Accor en de Alibaba Group zijn een strategische samenwerking aangegaan, bestaande uit de ontwikkeling van digitale applicaties en loyaliteitsprogramma’s. Accor en het Chinese Alibaba zetten donderdag op de China International…