Home / Luchtvaart / Codeshare KLM en Virgin

Codeshare KLM en Virgin

Codeshare KLM en Virgin

Virgin Atlantic is een overeenkomst aangegaan met KLM en Air France voor codeshares, waardoor er tientallen nieuwe verbindingen over en weer bijkomen. Dit gebeurt in de aanloop naar het belang van 31 procent dat Air France-KLM binnenkort krijgt in de Britse carrier.

De codeshares sluiten ook aan op de joint venture van Delta Air Lines met Virgin Atlantic op routes tussen het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika.

Passagiers van KLM en Air France hebben voortaan de keus uit 24 extra routes naar Noord-Amerika uitgevoerd door Virgin Atlantic en Delta vanuit het Verenigd Koninkrijk, met een overstap op Londen Heathrow of Manchester.

Voor klanten van Virgin Atlantic komen er veel meer verbindingen bij: 58 trans-Atlantische routes vanaf achttien luchthavens in het Verenigd Koninkrijk, uitgevoerd door KLM en Air France, met een overstap in Amsterdam of  Parijs.

Aandeel
De intensieve samenwerking met Virgin Atlantic komt er niet zomaar. Air France-KLM kondigde eind 2017 aan een belang te zullen nemen in de Britse carrier, van 31 procent. Het plan was dat dit in 2018 zou worden gerealiseerd, maar het papierwerk vergde meer tijd dan eerst gedacht.

Maar het lijkt er nu toch van te zullen komen. De Europese Commissie gaf in februari goedkeuring voor de aandelendeal. De transactie zit nu in de laatste fase. Delta verkreeg eerder al 49 procent in Virgin

De volgende stap in de samenwerking tussen de vier airlines moet een gezamenlijke transatlantische joint venture worden. Nu bestaan er twee aparte jv’s: die tussen Delta, Air France en KLM en één tussen Delta en Virgin Atlantic.

Grote jv
Deze grote jv zal later dit jaar tot stand komen. In een verklaring zegt KLM hierover vandaag: ‘Behoudens goedkeuring door regelgevende instanties, zullen de luchtvaartmaatschappijen een trans-Atlantisch samenwerkingsverband opzetten ter waarde van dertien miljard dollar voor klanten die reizen tussen het Verenigd Koninkrijk, Europa en Noord-Amerika.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
NH Flower Market geopend

NH Flower Market geopend

17/05/2019

Het NH Hotel Collection Amsterdam Flower Market heeft deze week officieel zijn deuren geopend. Het hotel stond tot nu toe bekend als het NH Carlton en is na een uitgebreide…

Banen weg bij Air France

Banen weg bij Air France

15/05/2019

Air France krimpt haar netwerk op de korte afstand in, waardoor 465 banen verdwijnen. Een woordvoerder zegt in Parijs tegen Zakenreis dat de concurrentie van de hogesnelheidstrein Air France op…

Topman Jet Airways stapt op

Topman Jet Airways stapt op

15/05/2019

Vinay Dube, de CEO van Jet Airways, is opgestapt. Dit heeft de carrier vandaag bekendgemaakt. Ook drie andere topmanagers hebben Jet verlaten. De ondergang van de Indiase partner van Air…

Inclusief denken bij Transavia

Inclusief denken bij Transavia

14/05/2019

Transavia wil de eigen uitstoot van CO2 verlagen en tegelijkertijd ‘vliegen voor iedereen mogelijk houden.’ Dit heeft directeur Mattijs ten Brink gezegd op de Lentebijeenkomst van de Dutch Aviation Group…