Home / Luchtvaart / Codeshare KLM en Virgin

Codeshare KLM en Virgin

Codeshare KLM en Virgin

Virgin Atlantic is een overeenkomst aangegaan met KLM en Air France voor codeshares, waardoor er tientallen nieuwe verbindingen over en weer bijkomen. Dit gebeurt in de aanloop naar het belang van 31 procent dat Air France-KLM binnenkort krijgt in de Britse carrier.

De codeshares sluiten ook aan op de joint venture van Delta Air Lines met Virgin Atlantic op routes tussen het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika.

Passagiers van KLM en Air France hebben voortaan de keus uit 24 extra routes naar Noord-Amerika uitgevoerd door Virgin Atlantic en Delta vanuit het Verenigd Koninkrijk, met een overstap op Londen Heathrow of Manchester.

Voor klanten van Virgin Atlantic komen er veel meer verbindingen bij: 58 trans-Atlantische routes vanaf achttien luchthavens in het Verenigd Koninkrijk, uitgevoerd door KLM en Air France, met een overstap in Amsterdam of  Parijs.

Aandeel
De intensieve samenwerking met Virgin Atlantic komt er niet zomaar. Air France-KLM kondigde eind 2017 aan een belang te zullen nemen in de Britse carrier, van 31 procent. Het plan was dat dit in 2018 zou worden gerealiseerd, maar het papierwerk vergde meer tijd dan eerst gedacht.

Maar het lijkt er nu toch van te zullen komen. De Europese Commissie gaf in februari goedkeuring voor de aandelendeal. De transactie zit nu in de laatste fase. Delta verkreeg eerder al 49 procent in Virgin

De volgende stap in de samenwerking tussen de vier airlines moet een gezamenlijke transatlantische joint venture worden. Nu bestaan er twee aparte jv’s: die tussen Delta, Air France en KLM en één tussen Delta en Virgin Atlantic.

Grote jv
Deze grote jv zal later dit jaar tot stand komen. In een verklaring zegt KLM hierover vandaag: ‘Behoudens goedkeuring door regelgevende instanties, zullen de luchtvaartmaatschappijen een trans-Atlantisch samenwerkingsverband opzetten ter waarde van dertien miljard dollar voor klanten die reizen tussen het Verenigd Koninkrijk, Europa en Noord-Amerika.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Wifi bij KLM Cityhopper 

Wifi bij KLM Cityhopper 

20/11/2019

KLM Cityhopper zal vanaf begin 2021 in haar nieuwste toestellen, de Embraer 195-E2, wifi aan boord hebben, tegen betaling. Dit is door KLM bekendgemaakt, samen met de bevestiging van de…

Vijftig A350’s voor Emirates 

Vijftig A350’s voor Emirates 

19/11/2019

Emirates heeft haar totale order bij Airbus voor widebodies verlaagd naar vijftig, allemaal A350’s. De eerdere bestelling bestond uit zeventig toestellen: dertig A350’s en veertig A330neo’s. Hierdoor is de waarde…

EasyJet is nu klimaatneutraal

EasyJet is nu klimaatneutraal

19/11/2019

EasyJet compenseert voortaan namens al haar klanten de uitstoot van CO2. ‘En dit is nog maar het begin,’ zegt Andrea Caulfield-Smith van de airline tegen Zakenreis tijdens de GBTA-conferentie in…