Home / Luchtvaart / Codeshare Brussels Airlines en Aeroflot naar Moskou

Codeshare Brussels Airlines en Aeroflot naar Moskou

Codeshare Brussels Airlines en Aeroflot naar Moskou

Aeroflot en Brussels Airlines gaan een codeshare aan, per 20 januari 2020, voor vluchten tussen Brussel en Moskou. Een woordvoerster zegt tegen Zakenreis dat andere routes vallen buiten de overeenkomst vallen.

Passagiers krijgen op Brussels Airport (Zaventem) en op Moskou Sheremetyevo over en weer toegang tot de netwerken van de twee carriers. Dankzij de through check-in kunnen passagiers met verbindingsvluchten hun bagage inchecken op hun vertrekluchthaven. Zowel Aeroflot als Brussels Airlines blijven vluchten uitvoeren tussen Brussel en Moskou vice versa. Andere verbindingen, zoals die van Brussels Airlines naar Sint Petersburg in de zomerperiode, vallen niet niet onder de codeshare.

Aeroflot is lid van SkyTeam, waar ook Air France en KLM deel van uitmaken, terwijl Brussels Airlines onder de paraplu van Star Alliance valt. De woordvoerster ziet geen been in een codeshare tussen twee partners uit concurrerende allianties. “Dit komt wel vaker voor, wij zijn niet de eersten. Aeroflot heeft bijvoorbeeld ook een codeshare met LOT Polish Airlines, dat ook lid is van Star.”

De thuisbasis en belangrijkste hub van Aeroflot is Sheremetyevo Alexander S. Pushkin International Airport, dichtbij het stadscentrum van Moskou. Brussels Airlines verplaatste in juni 2019 haar vluchten van Moskou Domodedovo naar Sheremetyevo.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…