Home / Luchtvaart / Codeshare Brussels Airlines en Aeroflot naar Moskou

Codeshare Brussels Airlines en Aeroflot naar Moskou

Codeshare Brussels Airlines en Aeroflot naar Moskou

Aeroflot en Brussels Airlines gaan een codeshare aan, per 20 januari 2020, voor vluchten tussen Brussel en Moskou. Een woordvoerster zegt tegen Zakenreis dat andere routes vallen buiten de overeenkomst vallen.

Passagiers krijgen op Brussels Airport (Zaventem) en op Moskou Sheremetyevo over en weer toegang tot de netwerken van de twee carriers. Dankzij de through check-in kunnen passagiers met verbindingsvluchten hun bagage inchecken op hun vertrekluchthaven. Zowel Aeroflot als Brussels Airlines blijven vluchten uitvoeren tussen Brussel en Moskou vice versa. Andere verbindingen, zoals die van Brussels Airlines naar Sint Petersburg in de zomerperiode, vallen niet niet onder de codeshare.

Aeroflot is lid van SkyTeam, waar ook Air France en KLM deel van uitmaken, terwijl Brussels Airlines onder de paraplu van Star Alliance valt. De woordvoerster ziet geen been in een codeshare tussen twee partners uit concurrerende allianties. “Dit komt wel vaker voor, wij zijn niet de eersten. Aeroflot heeft bijvoorbeeld ook een codeshare met LOT Polish Airlines, dat ook lid is van Star.”

De thuisbasis en belangrijkste hub van Aeroflot is Sheremetyevo Alexander S. Pushkin International Airport, dichtbij het stadscentrum van Moskou. Brussels Airlines verplaatste in juni 2019 haar vluchten van Moskou Domodedovo naar Sheremetyevo.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Knorretje helpt Schiphol

Knorretje helpt Schiphol

25/09/2021

Schiphol zet ‘diervriendelijk’ geteelde varkens in, die op afgeschermd land tussen twee banen oogstresten opeten, waardoor vogels mogelijk zullen wegblijven. Het gaat om een proef. De luchthaven werkt in het…

TMC Lola opgedoekt

TMC Lola opgedoekt

23/09/2021

Lola, een Amerikaanse TMC die in 2015 werd opgericht, heeft de stekker uit de eigen operatie getrokken. De corporate klanten zijn inmiddels ondergebracht bij partner Amex GBT. Officieel spreekt Lola…