Home / Luchtvaart / CityJet gaat voor KLM naar London City Airport vliegen

CityJet gaat voor KLM naar London City Airport vliegen

CityJet gaat voor KLM naar London City Airport vliegen

KLM en CityJet gaan nauwer samenwerken. De bestaande codesharingsovereenkomst tussen de maatschappijen wordt uitgebreid met wetleasevluchten die namens KLM Cityhopper worden uitgevoerd door CityJet. Vanaf 15 gaan twee geleasete Avro RJ85-toestellen van CityJet vier extra dagelijkse vluchten naar London City Airport uitvoeren.

Het totaal aantal KLM-vluchten op deze route komt hiermee uit op acht per dag, waarvan er vier worden uitgevoerd met de Embraer 190-toestellen van KLM Cityhopper en vier met de geleasete Avro RJ85-toestellen van CityJet. Ook gaat CityJet een beperkt aantal bestaande vluchten naar Birmingham, Hamburg, Bordeaux en Belfast uitvoeren onder een KL-vluchtnummer.

KLM was al een codesharingspartner op CityJet-vluchten van Nederland naar London City Airport. Vanaf nu wordt de code van CityJet ook gebruikt op aansluitende vluchten die door KLM worden uitgevoerd tussen Amsterdam en London City, Manchester en Newcastle, waarmee CityJet haar aanbod vergroot.

Boet Kreiken, Managing Director van KLM Cityhopper: “KLM geeft de samenwerking met CityJet al jaren invulling door vluchten uit te voeren tussen Nederland en London City. Na acht jaar niet actief te zijn geweest op de route is KLM afgelopen februari weer begonnen met vluchten van Amsterdam naar London City Airport met onze Embraer 190-toestellen. Dit zijn momenteel vier vluchten per dag. Dankzij de nieuwe wetleaseovereenkomst met CityJet kunnen we meer vluchten naar London City aanbieden en zo het aanbod voor onze klanten uitbreiden.”

CityJet gaf al eerder aan zich meer te richten op wetlease in plaats van eigen vliegroutes. De maatschappij vliegt nu in wetlease voor SAS, Brussels Airlines en Finnair. In de toekomst moet tachtig procent van de operaties onder wetlease worden uitgevoerd. De maatschappij staakt ook per 30 april de vluchten van en naar Rotterdam The Hague Airport, deze zouden volgens de airline onrendabel zijn. De frequentie van vluchten tussen Amsterdam en London City werd eveneens teruggebracht, van acht naar vier vluchten. Deze vier overgebleven vluchten van CityJet op deze route, worden nu door KLM ‘overgenomen’.

Cathal O’Connell, Chief Commercial Officer van CityJet: “Wij streven ernaar CityJet om te vormen tot een luchtvaartmaatschappij met een ruim aanbod aan zowel lijndiensten als wetleasevluchten namens andere maatschappijen. Deze nieuwe overeenkomst betekent een uitbreiding van het laatste segment, een uitbreiding die voortkomt uit onze jarenlange ervaring met het uitvoeren van vluchten naar London City Airport voor onze partners. Uiteraard blijven we naast de vluchten die we op de route London City-Amsterdam uitvoeren namens onze codesharingspartner KLM onze reguliere lijndiensten aanbieden tussen London City en Dublin, Antwerpen, Florence, Avignon en Toulon.”

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…

FNV-actie Schiphol dreigt

FNV-actie Schiphol dreigt

13/10/2021

FNV dreigt met acties bij afhandelingsbedrijven op Schiphol. In een brief schrijft de vakcentrale dat de arbeidsomstandigheden ‘snel’ moeten verbeteren, na een zomer waarin het ‘aan alle kanten mis ging.’…