Home / Luchtvaart / ‘Christoph Müller nieuwe CEO Etihad’

‘Christoph Müller nieuwe CEO Etihad’

‘Christoph Müller nieuwe CEO Etihad’

Volgens het Duitse Handelsblatt staat luchtvaartmaatschappij Etihad op het punt om Christoph Müller te benoemen als CEO van de luchtvaartmaatschappij. Müller is afkomstig van Aer Lingus en gaf leiding aan Malaysia Airlines nadat deze maatschappij twee rampen was overkomen.

Vorig jaar stapte Müller op bij Malaysia vanwege persoonlijke redenen, zijn contract zou pas in 2018 aflopen. Volgens bronnen van het Handelsblatt wordt de benoeming binnen een paar dagen wereldkundig gemaakt. Etihad wil het nieuws nog niet bevestigen.

Müller zou dan James Hogan, de huidige CEO van Etihad opvolgen die in juni moet vertrekken.

Bij Malaysia Airlines heeft Müller een grote reorganisatie in gang en drastische maatregelen genomen. Het aantal medewerkers is met ruim 30 procent teruggebracht van 20.000 naar 13.000. Ook is rigoureus het mes in het intercontinentale netwerk gezet. In Europa is alleen het kantoor in Londen gehandhaafd. Voor zijn indiensttreding bij Malaysia zorgde Müller voor een ommezwaai bij Aer Lingus, dat zich op de rand van de afgrond bevond en zich nu vooral op transatlantisch transfervervoer richt. Müller is nu chief digital officer bij concurrent Emirates.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…