Home / Luchtvaart / Chinese jv Air France-KLM

Chinese jv Air France-KLM

Chinese jv Air France-KLM

Air France, KLM, China Southern Airlines en Xiamen Airlines smeden hun twee bestaande joint ventures om tot één jv. Air France-KLM zegt hiermee haar positie op de Chinese markt te consolideren.

KLM en China Southern hebben sinds 2006 een jv op de route tussen Amsterdam en Beijing. In 2015 sloot Xiamen Airlines zich daarbij aan, met de verbinding Amsterdam-Xiamen. Air France werkt op haar beurt vanaf 2010 samen met China Southern in een jv tussen Parijs en Guangzhou. De beide overeenkomsten worden nu samengevoegd tot één grote jv.

Vorig jaar waren de routes bij elkaar opgeteld goed voor 1,2 miljoen passagiers, van wie velen in het zakelijke segment. Onder de jv vallen behalve de genoemde steden ook Chengdu en Hangzhou. Air France-KLM spreekt over ‘een belangrijke stap’ die bijdraagt aan verdere groei op de Chinese markt.

Naast de joint venture zullen de vier airlines ook samenwerken op andere terreinen, waaronder airport handling, catering en onderhoud van vliegtuigen. Zo zal Air France-KLM Engineering & Maintenance het motoronderhoud doen voor de Boeing 787’s van Xiamen Airlines.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Heathrow kromp in juli 88 pct

Heathrow kromp in juli 88 pct

11/08/2020

Afgelopen juli reisden 860.000 passagiers via Heathrow, een krimp van 88 procent ten opzichte van juli 2019. De luchthaven constateert dinsdag wel een “lichte stijging” van het verkeer sinds het…

‘Enorme kansen’ BCD Travel

‘Enorme kansen’ BCD Travel

10/08/2020

BCD Travel heeft een nieuwe deal gesloten met SAP Concur voor zakelijke hotelreserveringen. BCD zegt dat overeenkomsten als deze in coronatijd “enorme kansen” bieden om “toegevoegde waarde te blijven leveren”…

Veel agressie door corona

Veel agressie door corona

10/08/2020

De Inspectie Leefomgeving en Transport zegt maandag zich zorgen te maken over de vele meldingen van “misdragende passagiers” aan boord van vliegtuigen, met vertrek van of aankomst op Nederlandse luchthavens….