Home / Luchtvaart / China Southern stopt met A380 naar Beijing

China Southern stopt met A380 naar Beijing

China Southern stopt met A380 naar Beijing

Vanaf 29 augustus stopt China Southern Airlines met de Airbus A380 op haar dagelijkse vluchten tussen Amsterdam en Beijing. Reden is de sterke terugval van het aantal Chinese passagiers dat naar Europa komt.

Vanaf eind augustus zet China Southern in plaats van de superjumbo een Airbus A330-300 in. Oorspronkelijk zou dit toestel pas eind oktober, na het drukke zomerseizoen, de A380 vervangen. Maar na de recente terroristische aanvallen in verschillende Europese steden hebben Chinese passagiers massaal hun reisplannen gewijzigd. Bovendien zijn de regels voor het aanvragen van visa voor Europa aangescherpt, terwijl de regels voor een visum voor de Verenigde Staten en Australië voor Chinese reizigers juist zijn versoepeld.

Door de wisseling van toesteltype is het vanaf 29 augustus weer mogelijk om Premium Economy te boeken bij China Southern. Op de A380 werd dit ‘luxe’ deel van de economy class, met onder andere meer beenruimte, niet aangeboden.

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Vijftig A350’s voor Emirates 

Vijftig A350’s voor Emirates 

19/11/2019

Emirates heeft haar totale order bij Airbus voor widebodies verlaagd naar vijftig, allemaal A350’s. De eerdere bestelling bestond uit zeventig toestellen: dertig A350’s en veertig A330neo’s. Hierdoor is de waarde…

EasyJet is nu klimaatneutraal

EasyJet is nu klimaatneutraal

19/11/2019

EasyJet compenseert voortaan namens al haar klanten de uitstoot van CO2. ‘En dit is nog maar het begin,’ zegt Andrea Caulfield-Smith van de airline tegen Zakenreis tijdens de GBTA-conferentie in…

Londen-Sydney in 19 uur en 19 minuten

Londen-Sydney in 19 uur en 19 minuten

17/11/2019

Van Londen naar Sydney in één keer. Volgens de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas wordt dat over drie jaar werkelijkheid, als tenminste een proefvlucht half november de economische en fysieke haalbaarheid aantoont….

City Connection van NH 

City Connection van NH 

14/11/2019

De NH Hotel Group heeft een nieuw product gelanceerd: City Connection. Gasten kunnen zo gebruik maken van diensten van alle hotels van de keten in de stad van verblijf. Voor…

KLM past order Embraer aan

KLM past order Embraer aan

14/11/2019

KLM heeft de eerdere bestelling van 35 Embraer-toestellen, bestemd voor KLM Cityhopper, aangepast. Er is nu sprake van 21 ‘firm orders’, zes meer dan aanvankelijk. De andere 14 zijn opties….