Home / Luchtvaart / China Southern stopt met A380 naar Beijing

China Southern stopt met A380 naar Beijing

China Southern stopt met A380 naar Beijing

Vanaf 29 augustus stopt China Southern Airlines met de Airbus A380 op haar dagelijkse vluchten tussen Amsterdam en Beijing. Reden is de sterke terugval van het aantal Chinese passagiers dat naar Europa komt.

Vanaf eind augustus zet China Southern in plaats van de superjumbo een Airbus A330-300 in. Oorspronkelijk zou dit toestel pas eind oktober, na het drukke zomerseizoen, de A380 vervangen. Maar na de recente terroristische aanvallen in verschillende Europese steden hebben Chinese passagiers massaal hun reisplannen gewijzigd. Bovendien zijn de regels voor het aanvragen van visa voor Europa aangescherpt, terwijl de regels voor een visum voor de Verenigde Staten en Australië voor Chinese reizigers juist zijn versoepeld.

Door de wisseling van toesteltype is het vanaf 29 augustus weer mogelijk om Premium Economy te boeken bij China Southern. Op de A380 werd dit ‘luxe’ deel van de economy class, met onder andere meer beenruimte, niet aangeboden.

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…