Home / Luchtvaart / China Southern onderzoekt partnership American Airlines

China Southern onderzoekt partnership American Airlines

China Southern onderzoekt partnership American Airlines

China Southern heeft aangegeven in gesprek te zijn met American Airlines over mogelijke samenwerking. Omdat China Southern, aangesloten bij luchtvaartalliantie SkyTeam, de grootste luchtvaartmaatschappij van China is, is het een gewilde strategische partner. American Airlines hoort bij de oneworld alliantie en is de grootste concurrent van Delta Air Lines, de Amerikaanse maatschappij van SkyTeam en samenwerkingspartner van Air France-KLM.

De gehele afgelopen week gonst het al van de geruchten over China Southern Airlines dat op zoek zou zijn naar een westerse partner die een belang zou willen nemen in het bedrijf. De handel in aandelen van de maatschappij aan de beurs in Hong Kong moest er vorige week woensdag om worden stilgelegd. De Chinese staatsoverheid houdt tweederde van de eigendomsbewijzen in handen, de rest is verhandelbaar.

Een strategische samenwerking zou American Airlines de mogelijkheid geven haar positie in China uit te bouwen, en andersom geldt hetzelfde voor de belangrijkste Chinese maatschappij. China Southern benadrukt dat er nog geen overeenkomst is en dat een eventueel vergelijk nog zou moeten worden goedgekeurd door de wederzijdse autoriteiten voordat een samenwerking van start kan gaan. Toch maakte de handel in aandelen van de maatschappij maandagochtend een sprongetje.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Heathrow kromp in juli 88 pct

Heathrow kromp in juli 88 pct

11/08/2020

Afgelopen juli reisden 860.000 passagiers via Heathrow, een krimp van 88 procent ten opzichte van juli 2019. De luchthaven constateert dinsdag wel een “lichte stijging” van het verkeer sinds het…

‘Enorme kansen’ BCD Travel

‘Enorme kansen’ BCD Travel

10/08/2020

BCD Travel heeft een nieuwe deal gesloten met SAP Concur voor zakelijke hotelreserveringen. BCD zegt dat overeenkomsten als deze in coronatijd “enorme kansen” bieden om “toegevoegde waarde te blijven leveren”…

Veel agressie door corona

Veel agressie door corona

10/08/2020

De Inspectie Leefomgeving en Transport zegt maandag zich zorgen te maken over de vele meldingen van “misdragende passagiers” aan boord van vliegtuigen, met vertrek van of aankomst op Nederlandse luchthavens….