Home / Luchtvaart / China Southern Airlines bestelt 12 nieuwe Dreamliners

China Southern Airlines bestelt 12 nieuwe Dreamliners

China Southern Airlines bestelt 12 nieuwe Dreamliners

China Southern Airlines heeft twaalf Boeing Dreamliners, de 787-9, besteld om tegemoet te komen aan de snelle internationale expansie van de maatschappij. Met de order is een bedrag van 3,25 miljard dollar gemoeid.

De toestellen worden in de periode van 2018 tot 2020 geleverd, te beginnen met vijf in 2018, vier in 2019 en drie in 2020. Voordat de deal definitief wordt, moeten de aandeelhouders van de maatschappij en de Chinese overheid nog akkoord gaan.

In 2013 was China Southern de launch-customer voor de 787-8. De maatschappij heeft nu tien van deze dreamliners in de dienstregeling. Ze vliegen op bestemmingen in Europa , Noord-Amerika en Oceanië. Ook  vliegen de 787’s in China op twee binnenlandse routes (Peking en Shanghai) vanuit de basis van China Southern Airlines in Guangzhou.

China Southern Airlines heeft de grootste vloot van alle luchtvaartmaatschappijen in Azië en is gemeten naar aantallen passagiers de zesde luchtvaartmaatschappij ter wereld. De maatschappij is een belangrijke partner van KLM, de maatschappijen vierden dit voorjaar het tienjarig bestaan van hun samenwerking.  KLM en China Southern Airlines, met inbegrip van Xiamen Airlines (een dochtermaatschappij van China Southern), bieden samen acht rechtstreekse verbindingen tussen Amsterdam en de regio Groot-China, met zestig wekelijkse vluchten. KLM en China Southern vervoeren samen jaarlijks bijna 900.000 passagiers op hun routes van en naar China.

China Southern is sinds 2007 lid van Skyteam, dit was de eerste Chinese maatschappij die lid werd van een wereldwijde luchtvaartalliantie, een stap van groot strategisch belang.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
SuitePad in kamers Novotel

SuitePad in kamers Novotel

18/09/2019

De kamers van Novotel Amsterdam Schiphol Airport krijgen vanaf 1 oktober een tablet-product van het merk SuitePad met informatie over hotel en omgeving. Tezelfdertijd schaft Novotel de gratis leen-gsm Handy…