Home / Luchtvaart / Willie Walsh verlaat IAG, Luis Gallego volgt hem op

Willie Walsh verlaat IAG, Luis Gallego volgt hem op

Willie Walsh verlaat IAG, Luis Gallego volgt hem op

Willie Walsh geeft per 26 maart de positie van CEO van de International Airlines Group op en gaat met pensioen. Zijn opvolger is Luis Gallego, de huidige topman van Iberia. Dit heeft IAG, een Brits-Spaanse onderneming, donderdag bekendgemaakt.

Het was geen geheim dat de 58-jarige Walsh niet al te lang actief meer wilde blijven in de top van het bedrijfsleven. De Ier heeft altijd in de luchtvaart gewerkt. Hij trad op zeventienjarige leeftijd in dienst bij Aer Lingus als piloot en werkte zich binnen de Ierse carrier op tot CEO. In 2005 maakte hij de overstap naar British Airways, in dezelfde functie.

Nadat BA in 2011 was gefuseerd met Iberia tot de International Airlines Group (IAG) werd Walsh de eerste CEO van de holding, waar later ook de Spaanse prijsvechter Vueling en Aer Lingus in opgingen.

Antonio Vázquez Romero, de niet-uitvoerende voorzitter van IAG, prijst Willie Walsh in een verklaring als degene die de fusie en de ‘succesvolle integratie’ van BA en Iberia in IAG tot stand heeft gebracht.

Gallego
Luis Gallego, de zittende bestuursvoorzitter van Iberia, zal Walsh opvolgen. Wie de nieuwe topvrouw of -man van Iberia zal worden, heeft IAG nog niet bekendgemaakt. De Spanjaard Gallego (50) heeft 23 jaar ervaring in de luchtvaart. Sinds 2014 is hij CEO van Iberia. British Airways heeft in Alex Cruz sinds 2015 eveneens een Spaanse CEO.

 

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…