Home / Luchtvaart / CEO easyJet wil lager loon

CEO easyJet wil lager loon

CEO easyJet wil lager loon

De nieuwe CEO van easyJet heeft aangegeven minder te willen verdienen dan hem is aangeboden om de ‘onbalans tussen de seksen’ tegen te gaan.

Johan Lundgren volgde vorige maand Carolyn McCall op die op dat moment een jaarsalaris van 706.000 pond genoot (800.000 euro). Lundgren zou 740.000 pond ontvangen, maar de Zweed heeft nu aan de raad van commissarissen aangeboden 34.000 pond in te leveren om de indruk weg te nemen dat een man meer waard is dan een vrouw.

In het Verenigd Koninkrijk bestaat, zoals in vrijwel alle Europese landen, een behoorlijk verschil in beloning tussen mannen en vrouwen, ook als het om identiek werk gaat.

Lundgren wil ook onder het korps aan piloten van zijn airline de numerieke ‘gender imbalance’ verder aanpakken, een proces dat zijn voorganger in werking zette. Dertien procent van de piloten bij easyJet is nu vrouw en de CEO wil dit in 2020 tot twintig procent hebben verhoogd. Vrouwelijke piloten zijn schaars in de internationale luchtvaart: rond de vier procent.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
KLM gaat codesharen met Widerøe

KLM gaat codesharen met Widerøe

21/02/2018

KLM en de Noorse luchtvaartmaatschappij Widerøe zijn sinds woensdag codeshare-partners. Op de Widerøe-vluchten in Noorwegen wordt nu ook de KL-code toegevoegd. Hierdoor kunnen KLM-passagiers van over de hele wereld overstappen…

Record winstdeling KLM

Record winstdeling KLM

20/02/2018

KLM heeft vandaag het bedrag bekend gemaakt dat de 30.000 werknemers onder elkaar kunnen verdelen als aandeel in de winst. Het gaat om 170 miljoen euro, een record voor de…

Pizza aan de gate op Schiphol

Pizza aan de gate op Schiphol

20/02/2018

Passagiers die vóór het boarden op Schiphol nog eten of drinken willen bestellen kunnen dat vanaf nu doen bij HMSHost International. Maaltijdbezorger Deliveroo brengt het bij de gate. Het is…