Home / Luchtvaart / CEO easyJet wil lager loon

CEO easyJet wil lager loon

CEO easyJet wil lager loon

De nieuwe CEO van easyJet heeft aangegeven minder te willen verdienen dan hem is aangeboden om de ‘onbalans tussen de seksen’ tegen te gaan.

Johan Lundgren volgde vorige maand Carolyn McCall op die op dat moment een jaarsalaris van 706.000 pond genoot (800.000 euro). Lundgren zou 740.000 pond ontvangen, maar de Zweed heeft nu aan de raad van commissarissen aangeboden 34.000 pond in te leveren om de indruk weg te nemen dat een man meer waard is dan een vrouw.

In het Verenigd Koninkrijk bestaat, zoals in vrijwel alle Europese landen, een behoorlijk verschil in beloning tussen mannen en vrouwen, ook als het om identiek werk gaat.

Lundgren wil ook onder het korps aan piloten van zijn airline de numerieke ‘gender imbalance’ verder aanpakken, een proces dat zijn voorganger in werking zette. Dertien procent van de piloten bij easyJet is nu vrouw en de CEO wil dit in 2020 tot twintig procent hebben verhoogd. Vrouwelijke piloten zijn schaars in de internationale luchtvaart: rond de vier procent.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Nieuwe stakingen Air France

Nieuwe stakingen Air France

11/06/2018

Bonden bij Air France hebben vier nieuwe stakingen afgekondigd, eind deze maand, om loonsverhoging af te dwingen. Het personeel van de airline staakte dit jaar tot nu toe op vijftien…