Home / Luchtvaart / CEO Airbus: geen sprake van stoppen met A380

CEO Airbus: geen sprake van stoppen met A380

CEO Airbus: geen sprake van stoppen met A380

Airbus is absoluut niet van plan om te stoppen met de productie van de A380. Dat zei de CEO van de Airbus Group, Fabrice Brégier, in een zondag gepubliceerd interview met de Franse krant Les Echos.

Brégier geeft toe dat de markt voor de superjumbo zich niet heeft ontwikkeld zoals vooraf verwacht en zei dat de A380 waarschijnlijk 10 jaar te vroeg is gelanceerd. Hij verwacht dat vraag en aanbod eind dit jaar in evenwicht zullen zijn. “Er is dus geen sprake van dat we de A380 opgeven. Het is nu aan ons om de markt te herontwikkelen,” aldus Brégier. “We hebben al oplossingen bedacht om het toestel economisch gezien aantrekkelijker te maken en het aantal stoelen te vergroten zonder concessies te doen aan het comfort.”

De Airbus-CEO stelde dat het wat meer tijd zal kosten om de prestaties van het toestel te verbeteren, door middel van aanpassingen in de motoren of aerodynamica. “Dat doen we pas op het moment dat daar een solide businessplan voor is en dat is op dit moment niet het geval.”

Over de A350 was Brégier optimistisch. “Het is een uitdaging maar we verwachten dit jaar vijftien toestellen af te leveren. Daarna wordt de productie opgevoerd tot tien per maand in 2018.” Een opvolger voor de A320 voorziet hij niet voor 2030.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Social media KLM in Japan

Social media KLM in Japan

05/12/2019

KLM heeft een nieuw servicekanaal geopend, gericht op de Japanse markt. Op het bestaande social media platform LINE wordt voortaan door KLM 24/7 service verleend aan Japanse klanten. Social media…

Lounge SkyTeam in Istanbul

Lounge SkyTeam in Istanbul

05/12/2019

SkyTeam heeft zijn eigen lounge op Istanbul New Airport officieel in gebruik genomen. Zeven leden van de alliantie maken er gebruik van: Aeroflot, Air France, KLM, Korean Air, Middle East…