Home / Luchtvaart / CEO Airbus: geen sprake van stoppen met A380

CEO Airbus: geen sprake van stoppen met A380

CEO Airbus: geen sprake van stoppen met A380

Airbus is absoluut niet van plan om te stoppen met de productie van de A380. Dat zei de CEO van de Airbus Group, Fabrice Brégier, in een zondag gepubliceerd interview met de Franse krant Les Echos.

Brégier geeft toe dat de markt voor de superjumbo zich niet heeft ontwikkeld zoals vooraf verwacht en zei dat de A380 waarschijnlijk 10 jaar te vroeg is gelanceerd. Hij verwacht dat vraag en aanbod eind dit jaar in evenwicht zullen zijn. “Er is dus geen sprake van dat we de A380 opgeven. Het is nu aan ons om de markt te herontwikkelen,” aldus Brégier. “We hebben al oplossingen bedacht om het toestel economisch gezien aantrekkelijker te maken en het aantal stoelen te vergroten zonder concessies te doen aan het comfort.”

De Airbus-CEO stelde dat het wat meer tijd zal kosten om de prestaties van het toestel te verbeteren, door middel van aanpassingen in de motoren of aerodynamica. “Dat doen we pas op het moment dat daar een solide businessplan voor is en dat is op dit moment niet het geval.”

Over de A350 was Brégier optimistisch. “Het is een uitdaging maar we verwachten dit jaar vijftien toestellen af te leveren. Daarna wordt de productie opgevoerd tot tien per maand in 2018.” Een opvolger voor de A320 voorziet hij niet voor 2030.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
‘Enorme kansen’ BCD Travel

‘Enorme kansen’ BCD Travel

10/08/2020

BCD Travel heeft een nieuwe deal gesloten met SAP Concur voor zakelijke hotelreserveringen. BCD zegt dat overeenkomsten als deze in coronatijd “enorme kansen” bieden om “toegevoegde waarde te blijven leveren”…

Veel agressie door corona

Veel agressie door corona

10/08/2020

De Inspectie Leefomgeving en Transport zegt maandag zich zorgen te maken over de vele meldingen van “misdragende passagiers” aan boord van vliegtuigen, met vertrek van of aankomst op Nederlandse luchthavens….

Duitsland verplicht coronatest

Duitsland verplicht coronatest

07/08/2020

Met ingang van zaterdag 8 augustus moeten alle passagiers op Duitse luchthavens die zijn aangekomen vanuit risicogebieden verplicht een coronatest ondergaan. Dit heeft de regering in Berlijn besloten. Wie weigert…

Teststraat corona op Schiphol

Teststraat corona op Schiphol

06/08/2020

De regering wil een vrijwillige teststraat inrichten voor passagiers afkomstig uit zogeheten risicogebieden. Dit heeft minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid donderdagavond gezegd tijdens een persconferentie, samen met premier Rutte….