Home / Luchtvaart / Cargo seat bags bij KLM

Cargo seat bags bij KLM

Cargo seat bags bij KLM

KLM heeft een eerste vlucht uitgevoerd met ‘cargo seat bags’ waardoor vliegtuigen sneller kunnen overschakelen tussen de vracht- en passagiersfunctie. Het bedrijf gaat voorlopig door met de ‘cargo-in-cabin’ vluchten.

De cargo seat bags zijn ontwikkeld samen met leverancier Trip & Co. KLM zegt dat het “een gebruiksvriendelijk, eenvoudig te installeren en te verwijderen product” is. De voordelen die het bedrijf noemt: de tassen beschermen het interieur beter, verdubbelen de laadcapaciteit van de stoelen en maken het laden & losser lichter. “Met deze oplossing is de cabine in een uur weer gereed voor passagiers.”

De eerste vlucht volgens dit concept was de KL896, die dinsdag op Schiphol aankwam vanuit Shanghai met in de cabine 172 cargo seat bags gevuld met medische hulpmiddelen zoals corona test kits.

Belly
Door de coronacrisis ligt het grootste deel van het personenverkeer sinds maart/april 2020 stil. De vraag naar vrachtvervoer bleef echter wel op peil, maar door het aan de grond blijven van veel passagiersvliegtuigen viel ook veel ruimcapaciteit (belly) weg. KLM en andere maatschappijen vliegen daarom veelvuldig met ‘cargo in cabin.’ Aanvankelijk zette KLM hier ook nog de Boeing 747-combi’s voor in, maar deze toestellen zijn inmiddels definitief afgedankt. Het zijn nu de  Boeing 777’s in de vloot die dienst doen als vrachtkisten.

“Aangezien deze vliegtuigen ook voor passagiers worden gebruikt, moet het laden en lossen van dozen op passagiersstoelen met de grootste voorzichtigheid gebeuren om de vliegveiligheid te waarborgen en om schade aan het interieur, de stoelen en entertainmentsystemen te voorkomen,” zegt KLM. De nieuw ontwikkelde tassen moeten daarbij helpen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Schiphol: alles blijft in de tas

Schiphol: alles blijft in de tas

07/05/2021

Passagiers op Schiphol hoeven voortaan nergens meer vloeistoffen en elektronica uit hun handbagage te halen in het veiligheidsfilter. Alle controle vindt nu plaats via CT-scans. Op een deel van Schiphol…

Zaat CFO Air France-KLM

Zaat CFO Air France-KLM

07/05/2021

Steven Zaat wordt per 1 juli de nieuwe financieel directeur van Air France-KLM, als opvolger van Frédéric Gagey. De Nederlander vervult nu nog diezelfde functie bij Air France. Zaat (51)…

Delta, BCD samen in biofuel

Delta, BCD samen in biofuel

06/05/2021

Delta Air Lines en BCD Travel hebben een deal gesloten over het gebruik van biobrandstof voor personeelsreizen. De twee bedrijven zeggen hiermee het belang van duurzaamheid in de luchtvaart te…

Elbers: geen verdere krimp

Elbers: geen verdere krimp

06/05/2021

Het personeelsbestand van KLM zal dit jaar niet verder inkrimpen. Dit heeft CEO Pieter Elbers donderdag gezegd tijdens een persconferentie, per video, naar aanleiding van de kwartaalcijfers van Air France-KLM….

ANVR: willekeur bij steun

ANVR: willekeur bij steun

06/05/2021

De ANVR zegt dat kleine reisagenten moeilijk toegang krijgen tot de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) en constateert “grote verschillen” tussen gemeenten in het toepassen van criteria. De organisatie…