Home / Luchtvaart / Cao voor piloten easyJet

Cao voor piloten easyJet

Cao voor piloten easyJet

Vakbond VNV heeft met de directie van easyJet een akkoord afgesloten over een nieuwe cao voor de op Schiphol gestationeerde piloten van de prijsvechter. De cao is met terugwerkende kracht geldig vanaf 1 april 2019 en heeft een looptijd van twee jaar.

Nadat de VNV met easyJet vorige week tot overeenstemming kwam, is het principeakkoord voorgelegd aan de Nederlandse easyJet-vliegers. De bond zegt vandaag in een verklaring dat een ‘overgrote meerderheid’ van de piloten ermee instemde.

‘Dit is het resultaat van langdurig, maar constructief overleg. Het totale pakket levert een solide cao op, een goede basis voor de toekomst,’ aldus de voorzitter van de VNV, Willem Schmid, in een verklaring.

Significant
De VNV vindt dat er ‘significante stappen’ zijn gezet in verbetering van de positie van de easyJet-vliegers. De vereniging verwijst naar betere afspraken over doorbetaling bij ziekte en rooster-aanpassingen.

‘Met dit pakket worden de arbeidsvoorwaarden meer gelijkgetrokken met andere maatschappijen en de easyJet-collega’s in het buitenland,’ zegt Schmid. ‘Dat was de belangrijkste doelstelling voor ons.’

Op Schiphol werken ruim 300 mensen (piloten en cabinepersoneel) voor easyJet, met Nederlandse contracten. In elk land waar easyJet een basis heeft werkt het personeel op lokale contracten met specifieke arbeidsvoorwaarden en sociale zekerheid naar gelang het nationale stelsel. Ook werkt easyJet sinds enige jaren samen met lokale vakbonden, zoals VNV.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…