Home / Luchtvaart / Cao voor piloten easyJet

Cao voor piloten easyJet

Cao voor piloten easyJet

Vakbond VNV heeft met de directie van easyJet een akkoord afgesloten over een nieuwe cao voor de op Schiphol gestationeerde piloten van de prijsvechter. De cao is met terugwerkende kracht geldig vanaf 1 april 2019 en heeft een looptijd van twee jaar.

Nadat de VNV met easyJet vorige week tot overeenstemming kwam, is het principeakkoord voorgelegd aan de Nederlandse easyJet-vliegers. De bond zegt vandaag in een verklaring dat een ‘overgrote meerderheid’ van de piloten ermee instemde.

‘Dit is het resultaat van langdurig, maar constructief overleg. Het totale pakket levert een solide cao op, een goede basis voor de toekomst,’ aldus de voorzitter van de VNV, Willem Schmid, in een verklaring.

Significant
De VNV vindt dat er ‘significante stappen’ zijn gezet in verbetering van de positie van de easyJet-vliegers. De vereniging verwijst naar betere afspraken over doorbetaling bij ziekte en rooster-aanpassingen.

‘Met dit pakket worden de arbeidsvoorwaarden meer gelijkgetrokken met andere maatschappijen en de easyJet-collega’s in het buitenland,’ zegt Schmid. ‘Dat was de belangrijkste doelstelling voor ons.’

Op Schiphol werken ruim 300 mensen (piloten en cabinepersoneel) voor easyJet, met Nederlandse contracten. In elk land waar easyJet een basis heeft werkt het personeel op lokale contracten met specifieke arbeidsvoorwaarden en sociale zekerheid naar gelang het nationale stelsel. Ook werkt easyJet sinds enige jaren samen met lokale vakbonden, zoals VNV.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
City Connection van NH 

City Connection van NH 

14/11/2019

De NH Hotel Group heeft een nieuw product gelanceerd: City Connection. Gasten kunnen zo gebruik maken van diensten van alle hotels van de keten in de stad van verblijf. Voor…

KLM past order Embraer aan

KLM past order Embraer aan

14/11/2019

KLM heeft de eerdere bestelling van 35 Embraer-toestellen, bestemd voor KLM Cityhopper, aangepast. Er is nu sprake van 21 ‘firm orders’, zes meer dan aanvankelijk. De andere 14 zijn opties….

Directe Eurostar in april 2020

Directe Eurostar in april 2020

13/11/2019

Vanaf het voorjaar van 2020 zal de Eurostar zonder overstap rijden tussen Amsterdam en Londen. Afgaande op de online dienstregeling zal op 6 april de eerste directe trein over het…

Bewust reizen op BTS 2020

Bewust reizen op BTS 2020

12/11/2019

Tijdens de jaarlijkse Business Travel Show, in februari 2020, zal ‘bewust reizen’ een van de hoofdthema’s zijn, zo heeft de BTS bekendgemaakt. Is het tijd voor een ‘ethisch reisprogramma’ voor…