Home / Luchtvaart / Cantarutti leidt SkyTeam

Cantarutti leidt SkyTeam

Cantarutti leidt SkyTeam

SkyTeam heeft een nieuwe CEO aangesteld: de Amerikaan Perry Cantarutti. Hij volgt de Nederlander Michael Wisbrun op, die doorschuift naar het voorzitterschap van de Governing Board van de alliantie, een positie die ex-topman van KLM Leo van Wijk de afgelopen acht jaar vervulde.

Cantarutti is afkomstig van Delta Air Lines waar hij Senior Vice President Europa, Midden-Oosten en Afrika was. “Cantarutti zorgde ervoor dat de trans-Atlantische verbindingen van Delta maximaal profijt opleverden,” zegt SkyTeam in een verklaring. “De joint venture met Air France, KLM en Alitalia groeide onder zijn leiding door tot de grootste op de trans-Atlantische route.”

SkyTeam bestaat 15 jaar en is in die tijd uitgedijd tot een alliantie met twintig leden, die samen naar ruim duizend luchthavens wereldwijd vliegen. De afgelopen twaalf maanden vervoerden de airlines van de alliantie samen 665 miljoen passagiers op gemiddeld 16.270 vluchten per dag.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
8 november is de dag

8 november is de dag

18/10/2021

De Amerikaanse regering van president Biden heeft de dag bekendgemaakt dat de grenzen weer open zullen gaan voor iedereen die is gevaccineerd: over drie weken vanaf nu. En het lijkt…

Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…