Home / Luchtvaart / Cabinepersoneel van Air France staakt zeven dagen

Cabinepersoneel van Air France staakt zeven dagen

Cabinepersoneel van Air France staakt zeven dagen

Cabinepersoneel bij Air France is woensdag begonnen met een staking om eisen voor een nieuwe cao kracht bij te zetten. De staking is gepland van 27 juli tot 2 augustus.

Twee vakbonden, die samen bijna de helft van het cabinepersoneel vertegenwoordigen, hadden hiertoe opgeroepen, nadat cao-overleg met de directie was vastgelopen. Naar verwachting staakt woensdag 37 procent van de cabine crew.

De staking is begonnen op de dag dat moederbedrijf Air France-KLM de halfjaarcijfers presenteert in Parijs. Het is ook het eerste publieke optreden van topman Jean-Marc Janaillac, die op 4 juli Alexandre de Juniac opvolgde.

Air France verwacht dat woensdag meer dan 87 procent van haar vluchten wel volgens dienstregeling te kunnen uitvoeren:
· 92 procent van de langeafstandsvluchten
· 90 procent van de binnenlandse vluchten
· meer dan 80 procent van de regionale vluchten naar en van Parijs Charles de Gaulle
Last-minute afgelastingen en vertragingen worden niet uitgesloten.

Air France heeft 7.300 Air France medewerkers ingezet om gedupeerde reizigers te assisteren. Sinds dinsdagochtend zijn ongeveer 80.000 (sms)-berichten verstuurd om klanten persoonlijk te informeren.

De werkonderbreking betreft alleen Air France en niet de dochtermaatschappijen HOP!, Transavia of zustermaatschappij KLM en partner Delta.

KLM-topman Pieter Elbers zegt over de staking in een mededeling aan het KLM-personeel: “De vierdaagse Air France pilotenstaking in juni had een negatief effect op de Air France cijfers. Vanaf vandaag staakt een deel van het Air France-cabinepersoneel. Een staking die het herstel van Air France schade toebrengt, maar vooral ook overlast geeft voor passagiers in de drukke vakantieperiode. In een persoonlijke boodschap aan het Air France personeel heeft collega AF CEO Frédéric Gagey hier duidelijk stelling tegen genomen. Ik ondersteun zijn woorden van harte. Ondertussen werken veel andere collega’s keihard met elkaar om de effecten voor klanten zo minimaal mogelijk te laten zijn. Laten we daar solidair mee zijn!”

De komende dagen zal Air France haar gedupeerde passagiers zo goed mogelijk proberen te informeren en te assisteren met alternatieve vluchten. Passagiers worden geadviseerd om voor vertrek naar de luchthaven de website van Air France te checken.

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….