Home / Luchtvaart / Business class Qatar Airways met tweepersoonsbedden

Business class Qatar Airways met tweepersoonsbedden

Business class Qatar Airways met tweepersoonsbedden

Qatar Airways heeft een nieuwe businessclass gelanceerd onder de naam QSuite, met tweepersoonsbedden en vierpersoons-zitjes. De Arabische airline, die ook op Schiphol vliegt, zegt dat passagiers zo met uitschuifbare panelen hun eigen privé-kamer kunnen creëren.

Op de bijgeleverde foto’s staan moeders afgebeeld in bed met hun dochters, zowel in een Westerse als Midden-Oosten variant. Maar er zijn geen bepalingen bij Qatar Airways voor volwassenen om niet het bed te delen.

“De ontwikkeling van de unieke en gepatenteerde stoel heeft twee jaar geduurd,” zegt Qatar Airways in een persbericht. De QSuite heeft verder de mogelijkheid om in de middelste vier stoelen een privé-kamer in te richten, voor vier personen dus, door middel van verschuifbare panelen en beweegbare tv-schermen. Dit is bedoeld voor samenreizende collega’s, vrienden of families, aldus de airline.

Logische stap
De CEO van Qatar, Akbar Al Baker, presenteerde de nieuwe business class deze week in Berlijn. “Het is een businessclass als nooit tevoren en is compleet in lijn met ons premium product en opvattingen over service,” aldus Al Baker. “Het was dan ook niet meer dan logisch om reizigers ook de keuze te geven om een cabine binnen een cabine te laten maken.”

Naast de nieuwe businessclass heeft Qatar Airways ook een volledig vernieuwde gebruikersinterface gelanceerd van haar inflight entertainmentsysteem Oryx One.

Qatar Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van het emiraat Qatar, groeit snel. Vorig jaar steeg het aantal vervoerde passagiers met ruim tien procent naar dertig miljoen. De carrier heeft een jonge vloot, bestaande uit 194 vliegtuigen, die naar meer dan 150 bestemmingen vliegen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…

IATA pessimistisch over 2020

IATA pessimistisch over 2020

01/07/2020

IATA toonde zich woensdag in haar wekelijkse online persconferentie pessimistisch. Snel herstel van zakenreizen komt er niet door de angst voor besmetting van personeel, terwijl de recente groei van het…