Home / Luchtvaart / Business class Qatar Airways met tweepersoonsbedden

Business class Qatar Airways met tweepersoonsbedden

Business class Qatar Airways met tweepersoonsbedden

Qatar Airways heeft een nieuwe businessclass gelanceerd onder de naam QSuite, met tweepersoonsbedden en vierpersoons-zitjes. De Arabische airline, die ook op Schiphol vliegt, zegt dat passagiers zo met uitschuifbare panelen hun eigen privé-kamer kunnen creëren.

Op de bijgeleverde foto’s staan moeders afgebeeld in bed met hun dochters, zowel in een Westerse als Midden-Oosten variant. Maar er zijn geen bepalingen bij Qatar Airways voor volwassenen om niet het bed te delen.

“De ontwikkeling van de unieke en gepatenteerde stoel heeft twee jaar geduurd,” zegt Qatar Airways in een persbericht. De QSuite heeft verder de mogelijkheid om in de middelste vier stoelen een privé-kamer in te richten, voor vier personen dus, door middel van verschuifbare panelen en beweegbare tv-schermen. Dit is bedoeld voor samenreizende collega’s, vrienden of families, aldus de airline.

Logische stap
De CEO van Qatar, Akbar Al Baker, presenteerde de nieuwe business class deze week in Berlijn. “Het is een businessclass als nooit tevoren en is compleet in lijn met ons premium product en opvattingen over service,” aldus Al Baker. “Het was dan ook niet meer dan logisch om reizigers ook de keuze te geven om een cabine binnen een cabine te laten maken.”

Naast de nieuwe businessclass heeft Qatar Airways ook een volledig vernieuwde gebruikersinterface gelanceerd van haar inflight entertainmentsysteem Oryx One.

Qatar Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van het emiraat Qatar, groeit snel. Vorig jaar steeg het aantal vervoerde passagiers met ruim tien procent naar dertig miljoen. De carrier heeft een jonge vloot, bestaande uit 194 vliegtuigen, die naar meer dan 150 bestemmingen vliegen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…

Accor opent nieuwe hotels

Accor opent nieuwe hotels

21/01/2020

Accor opent dit en volgend jaar haar 2.999ste en 3.000ste hotel in Europa. De twee nieuwe vestigingen zijn beide in thuisland Frankrijk, van het merk Mondrian. Het designmerk Mondrian is…