Home / Luchtvaart / Brussels snijdt in vloot en staf

Brussels snijdt in vloot en staf

Brussels snijdt in vloot en staf

Brussels Airlines vermindert haar staf met een kwart, op een vlootreductie van 30 procent. Er zullen ook gedwongen ontslagen vallen. De airline zegt dinsdag dat zij door de ‘extreem negatieve impact’ van corona en de ‘aanhoudend lage vraag’ naar tickets geen andere keus heeft.

Brussels Airlines, een volle dochter van de Lufthansa Group, spreekt over ‘substantiële en noodzakelijke maatregelen’ om het voortbestaan te garanderen. Kostenreductie staat voorop. “In het kader van haar transformatieplan pakt Brussels Airlines de kostenstructuur structureel aan en optimaliseert de maatschappij haar netwerk door niet of nauwelijks winstgevende routes te schrappen,” zegt de Belgische carrier.

Verantwoordelijk
Minder routes betekent ook minder vliegtuigen: 30 procent van de vloot wordt afgedankt. Het personeelsbestand van 4.200 moet krimpen met 25 procent. “Als verantwoordelijke werkgever zal Brussels Airlines samenwerken met haar sociale partners om het aantal gedwongen ontslagen tot een absoluut minimum te beperken. De onderneming heeft er alle vertrouwen in dat ze met haar transformatieplan 75 procent van de tewerkstelling zal kunnen veiligstellen,” aldus het bedrijf.

Verder vraagt Brussels Airlines steun van aandeelhouder Lufthansa en van de Belgische overheid om ‘de huidige ongeziene crisis’ te doorstaan. De federale regering in Brussel heeft al aangegeven bereid te zijn de nationale airline te ondersteunen, op voorwaarde dat het geld niet wegvloeit naar de moeder in Duitsland. Lufthansa onderhandelt op haar beurt al weken met de regering in Berlijn over een steunpakket.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Marc Lammens weg bij ATPI

Marc Lammens weg bij ATPI

03/06/2020

Marc Lammens is vertrokken bij de ATPI Groep. Lammens was sinds augustus 2017 managing director van de zakenreisactiviteiten van ATPI in Nederland en België. Zijn werkzaamheden worden per direct overgenomen…