Home / Luchtvaart / Brussels deel Eurowings?

Brussels deel Eurowings?

Brussels deel Eurowings?

Lufthansa overweegt volledige controle te nemen over dochterbedrijf Brussels Airlines. Dit melden Belgische media. De carrier wordt dan mogelijk opgeslokt door prijsvechter Eurowings in de Lufthansa groep.

Lufthansa heeft sinds 2008 een belang van 45 procent in Brussels Airlines. Deel van de destijds gesloten overeenkomst was dat de Duitse maatschappij na 2011 het recht kreeg de resterende 55 procent van de aandelen ook over te nemen. Lufthansa heeft gewacht op een geschikt moment, namelijk terugkeer naar winstgevendheid van Brussels Airlines in 2015.

Germanwings, de andere lowcost-carrier in de Lufthansa Group, wordt momenteel ook geïntegreerd in Eurowings. Germanwings – het merk zal gaandeweg verdwijnen – is/was nog een prijsvechter vergelijkbaar met Ryanair en easyJet: één type vliegtuig en alleen routes in Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Eurowings, dat ook te boek staat als prijsvechter, is anders, omdat de airline ook met grotere vliegtuigen, zoals de Airbus A330 en de Boeing 767 lange-afstandsroutes vliegt. Als zodanig zou Brussels Airlines met een gemengde vloot wel bij Eurowings passen. Maar of het gebeurt is onduidelijk. Het is ook de vraag of een hybride prijsvechter levensvatbaar is.

Uit de plannen voor nieuwe routes die Brussels Airlines vrijdag bekendmaakte blijkt alvast niets uit een samengaan met Eurowings. De Belgische carrier vliegt met ingang van het zomerseizoen (27 maart) naar Toronto en acht nieuwe bestemmingen in Europa. Brussels  verhoogt verder de frequenties op veel van de bestaande bestemmingen.

Toronto is ook de thuishaven én hub van Air Canada, de partner van Brussels Airlines in Star Alliance, waardoor het mogelijk is door te reizen naar bestemmingen in Canada en de Verenigde Staten. In Europa komen Belfast, Jerez de la Frontera, Tenerife, Las Palmas, Neurenberg, Nantes, Thessaloniki en Heraklion in het netwerk van Brussels Airlines.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Grote MAX-order Ryanair

Grote MAX-order Ryanair

03/12/2020

Ryanair heeft donderdag een order geplaatst voor 75 vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX 8-200. De carrier rekent hiermee op volledig herstel van de operatie na de coronacrisis en…

Geen gratis rolkoffer easyJet

Geen gratis rolkoffer easyJet

02/12/2020

Passagiers bij easyJet mogen vanaf 10 februari 2021 niet langer een rolkoffertje meenemen in de cabine, maar alleen een handtas. Rond een derde van de stoelen blijft plaats houden voor…

Enorme groei Zoom  in 2020

Enorme groei Zoom in 2020

01/12/2020

Zoom heeft de verwachte omzet voor boekjaar 2020/21 bijgesteld naar 2,5 miljard dollar, een verdubbeling van de raming uit maart. Het Amerikaanse videobedrijf profiteert in hoge mate van de coronacrisis…