
Vanaf 1 augustus a.s. is de Belgische top-chef Thomas Locus van restaurant Bistro Margaux verantwoordelijk voor de business class-menu’s op Brussels Airlines’ langeafstandsvluchten. Locus stelde vier menu’s samen op basis van streekproducten uit Vlaams-Brabant.
Na eerste succesvolle samenwerkingen met Geert Van Hecke van de Karmeliet (West-Vlaanderen) en Julien Lahire van Le Moulin Hideux (Luxemburg), zet Brussels Airlines haar Belgian Star Chefs programma voort met Locus, een jong, opkomend talent met een blitzcarrière in de Belgische gastronomie. Gedurende vier maanden worden zijn maaltijden aan boord geserveerd in de business class van vluchten naar de VS en Afrika.
De menu’s die Locus voor Brussels Airlines bedacht heeft, bestaan uit typisch Belgische gerechten, met een moderne twist. Zo bestaat het voorgerecht uit Romeinse sla met noordzeegarnaal en avocado, gevolgd door Waterzooi van hoevekip, vergezeld door “Ijsvallei” waterkers en ravioli met spitskool. De chef koos ook een bier uit dat aan boord zal geserveerd worden, namelijk Palm Hop Select.

