Home / Luchtvaart / Brussels Airlines past deal met Uber inderhaast aan

Brussels Airlines past deal met Uber inderhaast aan

Brussels Airlines past deal met Uber inderhaast aan

Brussels Airlines heeft woensdag inderhaast een actieaanbod met de taxi-app Uber aangepast. Dit heeft een woordvoerster tegenover Zakenreis bevestigd.

Klanten krijgen bij aanschaf van een cadeaubon van de airline ook een voucher van 15 euro voor Uber, maar deze taxidienst is in Brussel verboden. Brussels Airlines zegt het aanbod te handhaven, alleen kan de voucher niet in Brussel zelf worden verzilverd.

“We wilden ons innovatief opstellen door de samenwerking met Uber”, zegt woordvoerster Kim Daenen van Brussels Airlines desgevraagd, “maar we hadden niet zo’n polemiek verwacht.” De actie, die dinsdag werd gelanceerd, is daarom snel aangepast. Brussels Airlines haast zich nu te zeggen dat de voucher van Uber niet in Brussel gebruikt kan worden. “Maar als u van Brussel naar Milaan vliegt kunt u de voucher daar wel inleveren”, aldus Daenen.

Uber is van oorsprong een Amerikaans bedrijf dat onder meer gebruik maakt van particulieren die met eigen auto de rit uitvoeren, onder de naam uberPop, te bestellen via een app. Om die reden bestaat er veel weerstand tegen Uber in de gevestigde taxibranche, die er een ondermijning van de sector in ziet. In verscheidene landen heeft de overheid ingegrepen en is Uber verboden en lopen er rechtszaken. In Brussel mag Uber sinds begin dit jaar ook niet meer rijden, elders in België wel.

De actie van Brussels Airlines met Uber is een aanhangsel van de zogeheten b-gift, een cadeaubon voor een vlucht binnen Europa voor één tot vier personen. Tot en met 28 december kan online een geschenkbon van 99 euro (per persoon) worden gekocht die recht geeft op een retourvlucht in Light&Relax, de reisklasse van de airline waarin 23 kilo ruimbagage en 12 kilo handbagage inbegrepen zitten.

Wel opletten: gebruik van de voucher tíjdens de feestdagen kan niet, de geldigheid begint pas op 15 januari 2015 en duurt tot en met 15 juni 2015.

Begin deze maand had KLM ook al een korte samenwerkingsactie met Uber.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Grenzen open, maar welke?

Grenzen open, maar welke?

12/05/2021

Het kabinet heeft aangekondigd dat vanaf 15 mei het reizen naar landen met een laag besmettingsniveau weer mogelijk zal zijn. Welke landen dat zijn is nog niet duidelijk. Voor Nederlanders…

Hoekstra stemt tegen Smith

Hoekstra stemt tegen Smith

11/05/2021

De Nederlandse staat zal over twee weken op de aandeelhoudersvergadering van Air France-KLM tegen de nieuwe bonus in aandelen voor topman Ben Smith stemmen. Dit schrijft de demissionaire minister van…

Schiphol: alles blijft in de tas

Schiphol: alles blijft in de tas

07/05/2021

Passagiers op Schiphol hoeven voortaan nergens meer vloeistoffen en elektronica uit hun handbagage te halen in het veiligheidsfilter. Alle controle vindt nu plaats via CT-scans. Op een deel van Schiphol…

Zaat CFO Air France-KLM

Zaat CFO Air France-KLM

07/05/2021

Steven Zaat wordt per 1 juli de nieuwe financieel directeur van Air France-KLM, als opvolger van Frédéric Gagey. De Nederlander vervult nu nog diezelfde functie bij Air France. Zaat (51)…