Home / Luchtvaart / British Airways vernieuwt interieur op Europese vluchten

British Airways vernieuwt interieur op Europese vluchten

British Airways vernieuwt interieur op Europese vluchten

British Airways heeft het nieuwe interieur voor de Europese short-haul vliegtuigen gepresenteerd.

Deze week wordt de eerste van de in totaal 95 Airbus toestellen opnieuw ingericht. Het ontwerp is geïnspireerd op dat van de A380 en Boeing 787, die de Britse luchtvaartmaatschappij afgelopen jaar aan haar vloot toevoegde. Het LED-verlichtingssysteem is bijvoorbeeld vergelijkbaar met de long-haul toestellen. Dit creëert blauwe tinten bij binnenkomst in het vliegtuig, ‘kaarslicht’ tijdens het diner en een zacht wit licht tijdens het vliegen op kruishoogte en landen.

De grijze leren stoelen in de economy class zijn slanker en ergonomisch, zodat het mogelijk is extra stoelen in de Euro Traveller (economy) cabine te plaatsen. Op de A320’s, het meest gebruikte short-haul type, zal het aantal stoelen met zes stuks toenemen – van 162 naar 168. Op de A319’s zijn elf extra stoelen beschikbaar, van 132 tot 143. De A320’s (51 vliegtuigen) en A319’s (33 vliegtuigen) vormen bijna 90 procent van de totale Europese short-haul vloot van BA. Dan zijn er nog elf A321’s, waarvan het aantal stoelen van 188 naar 205 stijgt, dus zeventien extra plaatsen.

De nieuwe Club Europe (business class) behoudt de 2-2 opstelling, zodat de middelste stoel vrij blijft. Tussen de stoelen bevindt zich een nieuw ‘middenconsole’ waardoor reizigers in Club Europe meer ruimte krijgen. Deze tafel is ingelegd met lederen bekleding voor drankjes, snacks en persoonlijke apparatuur. Hierdoor is de hoofdtafel vrij om te werken of een maaltijd te eten.

 

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…