Home / Luchtvaart / British Airways schort alle vluchten naar China op

British Airways schort alle vluchten naar China op

British Airways schort alle vluchten naar China op

British Airways schort vanaf woensdag alle vluchten naar China op in verband met het coronavirus. BA vliegt dagelijks naar Beijing Daxing en Shanghai Pudong. Twee vluchten zijn onderweg en zullen nog landen. De toestellen vliegen meteen daarna terug, met de eerdere bemanningen als passagiers aan boord.

BA zegt hiermee te reageren op advies van de Britse regering die elke reis, tenzij strikt noodzakelijk, naar de Volksrepubliek China momenteel ontraadt.

Nederland en andere Europese landen nemen vooralsnog een minder streng standpunt in. De Europese Unie evacueert de komende dagen EU-burgers uit de Chinese provincie Hubei, waar het coronavirus ontstond en verreweg het grootste aantal besmettingen heeft plaatsgevonden. In andere delen van China acht de EU de situatie niet urgent.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag raadt reizen naar Hubei (hoofdstad Wuhan) op de site en in de app af. Voor andere delen van China zegt BuZa, dat er ‘veiligheidsrisico’s’ bestaan, maar reizen kan nog wel.

KLM heeft haar dienstregeling naar China nog niet aangepast. KLM is de grootste Europese vervoerder naar China en vliegt op de steden Beijing, Shanghai, Hangzhou, Xiamen, Chengdu en Hongkong. Sinds begin deze week neemt KLM wel extra maatregelen, zoals het verstrekken van mondkapjes aan de crew op vluchten naar China.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…