Home / Luchtvaart / British Airways schort alle vluchten naar China op

British Airways schort alle vluchten naar China op

British Airways schort alle vluchten naar China op

British Airways schort vanaf woensdag alle vluchten naar China op in verband met het coronavirus. BA vliegt dagelijks naar Beijing Daxing en Shanghai Pudong. Twee vluchten zijn onderweg en zullen nog landen. De toestellen vliegen meteen daarna terug, met de eerdere bemanningen als passagiers aan boord.

BA zegt hiermee te reageren op advies van de Britse regering die elke reis, tenzij strikt noodzakelijk, naar de Volksrepubliek China momenteel ontraadt.

Nederland en andere Europese landen nemen vooralsnog een minder streng standpunt in. De Europese Unie evacueert de komende dagen EU-burgers uit de Chinese provincie Hubei, waar het coronavirus ontstond en verreweg het grootste aantal besmettingen heeft plaatsgevonden. In andere delen van China acht de EU de situatie niet urgent.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag raadt reizen naar Hubei (hoofdstad Wuhan) op de site en in de app af. Voor andere delen van China zegt BuZa, dat er ‘veiligheidsrisico’s’ bestaan, maar reizen kan nog wel.

KLM heeft haar dienstregeling naar China nog niet aangepast. KLM is de grootste Europese vervoerder naar China en vliegt op de steden Beijing, Shanghai, Hangzhou, Xiamen, Chengdu en Hongkong. Sinds begin deze week neemt KLM wel extra maatregelen, zoals het verstrekken van mondkapjes aan de crew op vluchten naar China.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
‘Prima’ cijfers Schiphol

‘Prima’ cijfers Schiphol

14/02/2020

Schiphol heeft volgens financieel directeur Jabine van der Meijs een ‘prima’ jaar achter de rug. Het aantal passagiers groeide slechts licht, maar de financiële resultaten waren ‘solide, met een stijging…

Schiphol: 2020 cruciaal jaar

Schiphol: 2020 cruciaal jaar

14/02/2020

2020 wordt volgens president-directeur Dick Benschop ‘een cruciaal jaar.’ Hij noemde vrijdag de situatie rond Lelystad, de ontwikkeling op ‘de middellange termijn’ en de ‘contouren van de luchtvaart richting 2050’…

Deal Corendon en KLM

Deal Corendon en KLM

13/02/2020

KLM heeft donderdag een overeenkomst gesloten met vakantiebedrijf Corendon over vluchten naar Curaçao. Vanaf het winterseizoen 2020/2021 neemt Corendon gedurende een periode van drie jaar een kwart miljoen stoelen af…

Air Italy uit de lucht

Air Italy uit de lucht

12/02/2020

Air Italy is bankroet. Alle vluchten zijn deze week stopgezet. Het is een gevoelige klap voor Qatar Airways, dat 49 procent van de aandelen bezat. Alitalia daarentegen lijkt er wel…