Home / Luchtvaart / Brazilië beschuldigt Canada van steun Bombardier

Brazilië beschuldigt Canada van steun Bombardier

Brazilië beschuldigt Canada van steun Bombardier

Brazilië beschuldigt Canada van ongeoorloofde subsidies aan Bombardier. De Braziliaanse minister van Buitenlandse Zaken, Jose Serra wil, een onderzoek van de wereldhandelsorganisatie (WTO) naar de mogelijke steun. De laatste jaren hebben Brazilië en Canada vaker bij de WTO bezwaar gemaakt tegen mogelijke staatssteun ten behoeve van de eigen vliegtuigbouwers.

Serra zegt dat de Candadese provincie van Quebec een miljard dollar heeft geïnvesteerd in Bombardier. Brazilië maakt een van de ergste economische recessies sinds generaties door, zo’n twee miljoen banen zijn in de afgelopen jaren verloren gegaan. Het Braziliaanse Embraer en Canadese Bombardier vervaardigen allebei toestellen voor de short en medium haul.

De provincie Quebec heeft dit jaar een belang van bijna vijftig procent genomen in de CSeries, het nieuwste vliegtuigtype van Bombardier. Daarnaast overlegt Bombardier met de Canadese federale overheid over een mogelijke investering in de CSeries, een project dat kampt met grote budgetoverschrijdingen.

Ook Embraer zelf heeft gedreigd de financiering van Bombardier aan de kaak te stellen. Volgens de fabrikant is het een oneerlijk voordeel voor Bombardier ten opzichte van Embraers concurrerende E-Jets.

 

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…