Home / Luchtvaart / Brazilië beschuldigt Canada van steun Bombardier

Brazilië beschuldigt Canada van steun Bombardier

Brazilië beschuldigt Canada van steun Bombardier

Brazilië beschuldigt Canada van ongeoorloofde subsidies aan Bombardier. De Braziliaanse minister van Buitenlandse Zaken, Jose Serra wil, een onderzoek van de wereldhandelsorganisatie (WTO) naar de mogelijke steun. De laatste jaren hebben Brazilië en Canada vaker bij de WTO bezwaar gemaakt tegen mogelijke staatssteun ten behoeve van de eigen vliegtuigbouwers.

Serra zegt dat de Candadese provincie van Quebec een miljard dollar heeft geïnvesteerd in Bombardier. Brazilië maakt een van de ergste economische recessies sinds generaties door, zo’n twee miljoen banen zijn in de afgelopen jaren verloren gegaan. Het Braziliaanse Embraer en Canadese Bombardier vervaardigen allebei toestellen voor de short en medium haul.

De provincie Quebec heeft dit jaar een belang van bijna vijftig procent genomen in de CSeries, het nieuwste vliegtuigtype van Bombardier. Daarnaast overlegt Bombardier met de Canadese federale overheid over een mogelijke investering in de CSeries, een project dat kampt met grote budgetoverschrijdingen.

Ook Embraer zelf heeft gedreigd de financiering van Bombardier aan de kaak te stellen. Volgens de fabrikant is het een oneerlijk voordeel voor Bombardier ten opzichte van Embraers concurrerende E-Jets.

 

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
City Connection van NH 

City Connection van NH 

14/11/2019

De NH Hotel Group heeft een nieuw product gelanceerd: City Connection. Gasten kunnen zo gebruik maken van diensten van alle hotels van de keten in de stad van verblijf. Voor…

KLM past order Embraer aan

KLM past order Embraer aan

14/11/2019

KLM heeft de eerdere bestelling van 35 Embraer-toestellen, bestemd voor KLM Cityhopper, aangepast. Er is nu sprake van 21 ‘firm orders’, zes meer dan aanvankelijk. De andere 14 zijn opties….

Directe Eurostar in april 2020

Directe Eurostar in april 2020

13/11/2019

Vanaf het voorjaar van 2020 zal de Eurostar zonder overstap rijden tussen Amsterdam en Londen. Afgaande op de online dienstregeling zal op 6 april de eerste directe trein over het…

Bewust reizen op BTS 2020

Bewust reizen op BTS 2020

12/11/2019

Tijdens de jaarlijkse Business Travel Show, in februari 2020, zal ‘bewust reizen’ een van de hoofdthema’s zijn, zo heeft de BTS bekendgemaakt. Is het tijd voor een ‘ethisch reisprogramma’ voor…