Home / Luchtvaart / Brand in toestel BA

Brand in toestel BA

Brand in toestel BA

Een Boeing 777-200ER van British Airways (BA) is dinsdag vlak voor het opstijgen vanaf luchthaven McCarran van Las Vegas geëvacueerd nadat een van beide motoren in brand was gevlogen. Alle 170 passagiers en bemanningsleden wisten het toestel tijdig te verlaten, zij het dat verscheidene passagiers verwondingen opliepen door de haastige evacuatie.

De Boeing, die onderweg was naar Londen, maakte vaart op de landingsbaan toen er plotseling een storing ontstond in de linker motor, die gepaard ging met een ontploffing en vuur. De bemanning brak de take-off meteen af, bracht het toestel tot stilstand en gaf aan de verkeerstoren het signaal ‘Mayday, mayday’ af: de hoogste alarmfase.

Passagiers spoedden zich naar de uitgangen en verlieten het vliegtuig via de slides. Volgens ooggetuigen was er veel paniek onder de inzittenden omdat er rook en vuur door enkele uitgangen naar binnen kwam. De brandweer van de luchthaven was snel ter plekke om het vuur te doven.

De Boeing van BA blokkeerde enige tijd de runway waardoor andere vluchten in Las Vegas vertraging opliepen. De passagiers zijn later met andere vluchten alsnog naar Londen vertrokken. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA onderzoekt de toedracht van het incident.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Accor opent nieuwe hotels

Accor opent nieuwe hotels

21/01/2020

Accor opent dit en volgend jaar haar 2.999ste en 3.000ste hotel in Europa. De twee nieuwe vestigingen zijn beide in thuisland Frankrijk, van het merk Mondrian. Het designmerk Mondrian is…

KLM koopt Jet Airways uit

KLM koopt Jet Airways uit

17/01/2020

Jet Airways wil haar activiteiten en bezittingen op Schiphol verkopen aan KLM. Het gaat onder meer om kantoorruimte, een Boeing 777-300ER en marketing van de failliete Indiase carrier. KLM aast…

APG bestaat vijftig jaar

APG bestaat vijftig jaar

16/01/2020

APG Air Agencies viert deze maand haar 50-jarig bestaan. APG is een mondiale organisatie van general sales agents voor airlines. Van de ongeveer duizend maatschappijen die er bestaan, zijn 170…