Home / Dossier 100 jaar KLM / Boek van Ron Wunderink over honderd jaar KLM

Boek van Ron Wunderink over honderd jaar KLM

Boek van Ron Wunderink over honderd jaar KLM

Deze week verschijnt een boek over honderd jaar KLM, geschreven door Ron Wunderink. Zakenreis publiceert in samenwerking met de auteur de komende maanden hoogte- en dieptepunten uit een eeuw KLM, die in de publicatie aan de orde komen.

Op 7 oktober 2019 viert KLM haar honderdste verjaardag en is daarmee de oudste airline ter wereld. Ron Wunderink werkte tussen 1957 en 2003 bij KLM, waarvan lange tijd als senior vice-president corporate communications. Hij is de geschiedenis van het bedrijf ingedoken en publiceert nu Met KLM de wereld rond.

Met verhalen over topmensen, piloten, stewardessen en grondpersoneel schetst Wunderink de spanningen, tegenslagen, avonturen en de nooit ophoudende ‘Hollandse ambitie’ om de wereld te veroveren.

Twaalf president-directeuren meegemaakt
De auteur kon putten uit een schat aan informatie uit de eerste hand: hij maakte acht van de twaalf president-directeuren van KLM van nabij mee en kreeg inzage in persoonlijke archieven. “Toen ik begon te schrijven dacht ik dat de periode vóór mijn tijd het moeilijkst zou zijn om uiteen te zetten, want ik was er niet bij geweest,” zegt Ron Wunderink tegen Zakenreis. “Het was precies omgekeerd: als je er middenin staat maak je wel alles mee, maar het wordt ook gecompliceerder.”

Wunderink is al vijftien jaar met pensioen, maar hij is KLM altijd intensief blijven volgen. Een van de lessen die hij voor KLM trekt uit de geschiedenis is dat de airline steeds het beste opereerde als er aan de top goed werd samengewerkt. Met name sinds de fusie met Air France in 2004 geldt dat.

Ron Wunderink, Met KLM de wereld rond. Uitgeverij Balans, 320 pagina’s. ISBN 978 9460 0394 78, prijs € 22,99. Ook als ebook verkrijgbaar. Klik hier om het boek te bestellen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Londen-Sydney in 19 uur en 19 minuten

Londen-Sydney in 19 uur en 19 minuten

17/11/2019

Van Londen naar Sydney in één keer. Volgens de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas wordt dat over drie jaar werkelijkheid, als tenminste een proefvlucht half november de economische en fysieke haalbaarheid aantoont….

City Connection van NH 

City Connection van NH 

14/11/2019

De NH Hotel Group heeft een nieuw product gelanceerd: City Connection. Gasten kunnen zo gebruik maken van diensten van alle hotels van de keten in de stad van verblijf. Voor…

KLM past order Embraer aan

KLM past order Embraer aan

14/11/2019

KLM heeft de eerdere bestelling van 35 Embraer-toestellen, bestemd voor KLM Cityhopper, aangepast. Er is nu sprake van 21 ‘firm orders’, zes meer dan aanvankelijk. De andere 14 zijn opties….

Directe Eurostar in april 2020

Directe Eurostar in april 2020

13/11/2019

Vanaf het voorjaar van 2020 zal de Eurostar zonder overstap rijden tussen Amsterdam en Londen. Afgaande op de online dienstregeling zal op 6 april de eerste directe trein over het…