Home / Luchtvaart / Boek van Ron Wunderink over honderd jaar KLM

Boek van Ron Wunderink over honderd jaar KLM

Boek van Ron Wunderink over honderd jaar KLM

Deze week verschijnt een boek over honderd jaar KLM, geschreven door Ron Wunderink. Zakenreis publiceert in samenwerking met de auteur de komende maanden hoogte- en dieptepunten uit een eeuw KLM, die in de publicatie aan de orde komen.

Op 7 oktober 2019 viert KLM haar honderdste verjaardag en is daarmee de oudste airline ter wereld. Ron Wunderink werkte tussen 1957 en 2003 bij KLM, waarvan lange tijd als senior vice-president corporate communications. Hij is de geschiedenis van het bedrijf ingedoken en publiceert nu Met KLM de wereld rond.

Met verhalen over topmensen, piloten, stewardessen en grondpersoneel schetst Wunderink de spanningen, tegenslagen, avonturen en de nooit ophoudende ‘Hollandse ambitie’ om de wereld te veroveren.

Twaalf president-directeuren meegemaakt
De auteur kon putten uit een schat aan informatie uit de eerste hand: hij maakte acht van de twaalf president-directeuren van KLM van nabij mee en kreeg inzage in persoonlijke archieven. “Toen ik begon te schrijven dacht ik dat de periode vóór mijn tijd het moeilijkst zou zijn om uiteen te zetten, want ik was er niet bij geweest,” zegt Ron Wunderink tegen Zakenreis. “Het was precies omgekeerd: als je er middenin staat maak je wel alles mee, maar het wordt ook gecompliceerder.”

Wunderink is al vijftien jaar met pensioen, maar hij is KLM altijd intensief blijven volgen. Een van de lessen die hij voor KLM trekt uit de geschiedenis is dat de airline steeds het beste opereerde als er aan de top goed werd samengewerkt. Met name sinds de fusie met Air France in 2004 geldt dat.

Ron Wunderink, Met KLM de wereld rond. Uitgeverij Balans, 320 pagina’s. ISBN 978 9460 0394 78, prijs € 22,99. Ook als ebook verkrijgbaar. Klik hier om het boek te bestellen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Garuda schrapt Boeing MAX

Garuda schrapt Boeing MAX

22/03/2019

Garuda Indonesia schrapt een order voor 49 Boeing 737 MAX 8’s. De carrier heeft geen vertrouwen meer in het product, na twee crashes van MAX-vliegtuigen van andere airlines, waarbij recentelijk…

EasyJet zegt ciao Alitalia

EasyJet zegt ciao Alitalia

20/03/2019

EasyJet heeft zich deze week onverwachts teruggetrokken uit het consortium van drie partijen die bezig waren Alitalia over te nemen. De toekomst van de Italiaanse carrier is hiermee weer onzeker…