Home / Luchtvaart / Boeing levert 737 MAX sneller af

Boeing levert 737 MAX sneller af

Boeing levert 737 MAX sneller af

Boeing heeft laten weten dat de eerste 737 MAX eerder zal worden afgeleverd aan ‘lanceerklant’ Southwest Airlines dan gepland. In plaats van het vierde kwartaal van 2017 krijgt Southwest de eerste MAX in het derde kwartaal van dat jaar.

De 737 MAX heeft nieuw ontworpen motoren en een aantal aerodynamische aanpassingen, waardoor het vliegtuig 13 procent zuiniger is dan de ‘oude’ 737’s. Airbus heeft voor eenzelfde ‘innovatie’ gekozen met de A320neo (new engine option).

Boeing zegt dat de tests van de 737 MAX dusdanig voorspoedig verlopen, dat er sneller commercieel mee zal kunnen worden gevlogen.

 

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…