Home / Luchtvaart / Boeing leent 12 miljard dollar

Boeing leent 12 miljard dollar

Boeing leent 12 miljard dollar

Boeing leent twaalf miljard dollar bij een consortium van banken om de crisis rond de 737 MAX het hoofd te bieden. Dit melden Amerikaanse media dinsdag.

De fabrikant uit Chicago had in eerste instantie om een lening van minimaal tien miljard dollar gevraagd. Het feit dat banken bereid bleken daar twee miljard bovenop te doen, wordt door analisten uitgelegd als een ‘vote of confidence.’

Boeing ziet zich geconfronteerd met een groot tekort op de balans door de ‘grounding’ van de 737 MAX, sinds maart 2019, na twee dodelijke ongelukken die aan 346 mensen het leven kostten. Zeer waarschijnlijk was het computersysteem MCAS de boosdoener.

Boeing werkt sindsdien aan een upgrade, maar is er nog steeds niet in geslaagd dit af te ronden en de datum voor terugkeer is onbekend. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA zal uiteindelijk goedkeuring moeten geven aan de gemodificeerde MAX.

De productie van het toesteltype ging na maart 2019 lange tijd gewoon door, tot begin dit jaar, waardoor Boeing honderden kant-en-klare vliegtuigen heeft moeten parkeren. Daar staan voorlopig geen inkomsten tegenover.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…