
Cathay Pacific serveert binnenkort Betsy Beer in de premium klassen op vluchten tussen Hongkong en Amsterdam en de overige Europese bestemmingen. Het is een ‘kwaliteitsbier’ zegt de airline, speciaal gebrouwen om in de lucht te drinken.
Wat is er speciaal aan het bier? “Om het effect tegen te gaan dat grote hoogte heeft op de smaakpapillen van passagiers, is Betsy Beer gecreëerd met een combinatie van speciale ingrediënten uit Hongkong en het Verenigd Koninkrijk,” zegt de airline. Het gaat onder meer om ‘aromatische fuggle hop’ uit het Verenigd Koninkrijk en Dragon Eye fruit en honing van de Wing Wo Bee Farm uit Hongkong.
Betsy Beer is vernoemd naar Cathay Pacifics allereerste vliegtuig Betsy, een Douglas DC-3 waarmee passagiers in de jaren 40 en 50 vlogen. Het bier is in maart geïntroduceerd op vluchten tussen Hongkong en het Verenigd Koninkrijk. De airline spreekt over ‘een uitzonderlijk goede ontvangst’ en serveert Betsy Beer daarom in mei en juni ook in de First en Business Class op alle vluchten tussen Hongkong en Europa. Later dit jaar volgt de ‘bierervaring’ op de verbindingen naar Canada, de Verenigde Staten, Japan, Nieuw-Zeeland en Israël.
Naast het aanbod op de vluchten is Betsy Beer ook te krijgen in restaurants en bars in Hongkong. Cathay Pacific General Manager Marketing, Loyalty Programme & CRM Julian Lyden zegt in een verklaring: “De ontvangst van Betsy Beer sinds de lancering is zeer positief en we zijn verheugd met deze verlenging. Betsy Beer is een geweldig voorbeeld van wat we bedoelen met travelling well.”

