Home / Luchtvaart / Ben Smith: echte klap door corona moet nog komen

Ben Smith: echte klap door corona moet nog komen

Ben Smith: echte klap door corona moet nog komen

De nieuwe voorzitter van Airlines for Europe, Ben Smith, heeft dinsdag op de Aviation Summit van de brancheorganisatie in Brussel gezegd dat de ‘echte klap’ van het coronavirus voor de luchtvaart ‘nog moet komen,’ als de economische cijfers in de loop van het jaar naar buiten komen.

Smith nam per dinsdag de voorzittershamer van A4E over van Michael O’Leary, voor een jaar.

Corona, officieel Covid-19 geheten, stond niet op de agenda van de summit van A4E, maar de CEO’s van de vijf grootste Europese  airline-groepen: Ben Smith (Air France-KLM), Carsten Spohr (Lufthansa), Willie Walsh (IAG), Michael O’Leary (Ryanair) en Johan Lundgren (easyJet), konden niet om de huidige mondiale crisis heen omdat deze ook de luchtvaart hard heeft geraakt.

“Wij zien vooral daling in de zakenreizen, omdat bedrijven hun personeel er minder op uit sturen en veel conferenties zijn geschrapt,” zei Willie Walsh. Hoewel hij op termijn ‘volledig herstel’ verwacht, zal de impact van corona veel langer duren dan eerdere crises, zoals 9/11, aldus Walsh.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…