Home / Luchtvaart / Belang Delta in Korean Air

Belang Delta in Korean Air

Belang Delta in Korean Air

Delta Air Lines heeft een belang van 4,3 procent genomen in de Hanjin Group, het moederbedrijf van Korean Air. Delta wil de deelname binnenkort opvoeren naar tien procent, maar wacht eerst goedkeuring af van de beursautoriteiten.

Hoeveel Delta voor het belang in Korean heeft betaald is niet bekendgemaakt. Ed Bastian, de CEO van Delta, had onlangs al gezegd dat hij in Korean Air en de luchthaven Incheon van Seoul een goede mogelijkheid zag om het netwerk in Azië uit te breiden.

Delta en Korean gingen vorig jaar een joint venture aan, waar 290 bestemmingen in de Verenigde Staten en 80 in Azië vallen.

Delta is ook de belangrijkste partner in Europa van Air France-KLM, waarin de Amerikaanse carrier een belang van 8,8 procent heeft. De drie airlines hebben een joint venture voor transatlantisch verkeer.

Delta heeft meer buitenlandse belangen: 49 procent in Aeromexico en 49 procent in Virgin Atlantic.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
NS zet in op de flexreiziger

NS zet in op de flexreiziger

28/02/2020

NS wil de komende jaren inzetten op de ‘flexreiziger,’ die de vorm vervoer laat afhangen van het moment en de bestemming. Het spoorbedrijf heeft dit bekendgemaakt, samen met de jaarcijfers…

KLM-BCG ondersteunt Virgin

KLM-BCG ondersteunt Virgin

27/02/2020

Het partnerschap van KLM en de Boston Consulting Group voor de operationele digitalisering van luchtvaartmaatschappijen, heeft Virgin Atlantic als nieuwe klant binnengehaald. KLM-BCG zal Virgin ondersteunen bij het ‘optimaliseren en…

KLM grijpt in om corona

KLM grijpt in om corona

26/02/2020

KLM voert ‘drastische’ bezuinigingsmaatregelen door om de gevolgen van Covid-19, het coronavirus, het hoofd te bieden. Dit heeft financieel directeur Erik Swelheim in een uitgelekte, interne brief laten weten. “Het…