Home / Luchtvaart / Belang Delta in Korean Air

Belang Delta in Korean Air

Belang Delta in Korean Air

Delta Air Lines heeft een belang van 4,3 procent genomen in de Hanjin Group, het moederbedrijf van Korean Air. Delta wil de deelname binnenkort opvoeren naar tien procent, maar wacht eerst goedkeuring af van de beursautoriteiten.

Hoeveel Delta voor het belang in Korean heeft betaald is niet bekendgemaakt. Ed Bastian, de CEO van Delta, had onlangs al gezegd dat hij in Korean Air en de luchthaven Incheon van Seoul een goede mogelijkheid zag om het netwerk in Azië uit te breiden.

Delta en Korean gingen vorig jaar een joint venture aan, waar 290 bestemmingen in de Verenigde Staten en 80 in Azië vallen.

Delta is ook de belangrijkste partner in Europa van Air France-KLM, waarin de Amerikaanse carrier een belang van 8,8 procent heeft. De drie airlines hebben een joint venture voor transatlantisch verkeer.

Delta heeft meer buitenlandse belangen: 49 procent in Aeromexico en 49 procent in Virgin Atlantic.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Derde staking BA van de baan

Derde staking BA van de baan

19/09/2019

Pilotenvakbond BALPA heeft de staking van BA-piloten van 27 september ingetrokken. Begin vorige week legden de BA-piloten al twee dagen het werk neer. Hoewel er sindsdien nog geen akkoord is…

SuitePad in kamers Novotel

SuitePad in kamers Novotel

18/09/2019

De kamers van Novotel Amsterdam Schiphol Airport krijgen vanaf 1 oktober een tablet-product van het merk SuitePad met informatie over hotel en omgeving. Tezelfdertijd schaft Novotel de gratis leen-gsm Handy…