Home / Luchtvaart / Belang Delta in Korean Air

Belang Delta in Korean Air

Belang Delta in Korean Air

Delta Air Lines heeft een belang van 4,3 procent genomen in de Hanjin Group, het moederbedrijf van Korean Air. Delta wil de deelname binnenkort opvoeren naar tien procent, maar wacht eerst goedkeuring af van de beursautoriteiten.

Hoeveel Delta voor het belang in Korean heeft betaald is niet bekendgemaakt. Ed Bastian, de CEO van Delta, had onlangs al gezegd dat hij in Korean Air en de luchthaven Incheon van Seoul een goede mogelijkheid zag om het netwerk in Azië uit te breiden.

Delta en Korean gingen vorig jaar een joint venture aan, waar 290 bestemmingen in de Verenigde Staten en 80 in Azië vallen.

Delta is ook de belangrijkste partner in Europa van Air France-KLM, waarin de Amerikaanse carrier een belang van 8,8 procent heeft. De drie airlines hebben een joint venture voor transatlantisch verkeer.

Delta heeft meer buitenlandse belangen: 49 procent in Aeromexico en 49 procent in Virgin Atlantic.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…