Home / Luchtvaart / Belang AA in China Southern

Belang AA in China Southern

Belang AA in China Southern

American Airlines (AA) heeft definitief een belang genomen van 2,76 procent in branchegenoot China Southern Airlines. De aandelen hebben een waarde  van 200 miljoen dollar.

De Chinese staat heeft tweederde van de eigendomsbewijzen van China Southern in handen, de rest is verhandelbaar. De twee airlines gaan nu  een strategisch partnerschap aan. “De samenwerking tussen de twee airlines is tevens een uitwisseling en samenwerking tussen China en de Verenigde Staten op het gebied van de luchtvaart,” zei Wang Changshun, de voorzitter van China Southern Airlines. “Wij denken dat dit een grote impact zal hebben op de  Asia-Pacific en de mondiale luchtvaart.” De twee carriers zullen in toenemende mat van elkaars netwerken gebruik maken.

American Airlines, gevestigd in Fort Worth, bij Dallas, is de grootste airline ter wereld in alle opzichten: aantal passagiers, omzet en vloot. China Southern, met het hoofdkantoor in Guangzhou, is na American Airlines, Delta en United de vierde airline ter wereld en dus de grootste in Azië.

China Southern en AA behoren wel tot twee verschillende allianties, respectievelijk SkyTeam (met KLM) en Oneworld. AA is ook een grote concurrent van Delta Air Lines, een samenwerkingspartner van Air France-KLM.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM: herstel zal hobbelig zijn

KLM: herstel zal hobbelig zijn

30/07/2021

KLM-topman Pieter Elbers ziet in een online gesprek met de pers, naar aanleiding van de cijfers uit het tweede kwartaal, ‘duidelijke tekenen van herstel.’ Maar hij manoeuvreert behoedzaam: “Als er…

Schiphol zet app f&b door

Schiphol zet app f&b door

30/07/2021

Schiphol heeft deze week een pilot voor het bestellen van eten en drinken via een app omgezet in een permanente functie. Reizigers kunnen hun orders plaatsen en later airside ophalen….

Vliegtuigorders stijgen weer

Vliegtuigorders stijgen weer

30/07/2021

Vliegtuigbouwers Airbus en Boeing zeggen te profiteren van het voorzichtige herstel van de luchtvaartsector, die zware klappen kreeg als gevolg van de coronacrisis. Bedrijven plaatsen weer orders, die ze eerder…

Weer kleine nettowinst Accor

Weer kleine nettowinst Accor

29/07/2021

Accor heeft over het eerste halfjaar ondanks verder omzetverlies een kleine nettowinst geboekt, tegenover megaverlies in H1 van 2020. Het hotelbedrijf reorganiseerde fors en zag daardoor de kosten dalen. Topman…