Home / Luchtvaart / Belang AA in China Southern

Belang AA in China Southern

Belang AA in China Southern

American Airlines (AA) heeft definitief een belang genomen van 2,76 procent in branchegenoot China Southern Airlines. De aandelen hebben een waarde  van 200 miljoen dollar.

De Chinese staat heeft tweederde van de eigendomsbewijzen van China Southern in handen, de rest is verhandelbaar. De twee airlines gaan nu  een strategisch partnerschap aan. “De samenwerking tussen de twee airlines is tevens een uitwisseling en samenwerking tussen China en de Verenigde Staten op het gebied van de luchtvaart,” zei Wang Changshun, de voorzitter van China Southern Airlines. “Wij denken dat dit een grote impact zal hebben op de  Asia-Pacific en de mondiale luchtvaart.” De twee carriers zullen in toenemende mat van elkaars netwerken gebruik maken.

American Airlines, gevestigd in Fort Worth, bij Dallas, is de grootste airline ter wereld in alle opzichten: aantal passagiers, omzet en vloot. China Southern, met het hoofdkantoor in Guangzhou, is na American Airlines, Delta en United de vierde airline ter wereld en dus de grootste in Azië.

China Southern en AA behoren wel tot twee verschillende allianties, respectievelijk SkyTeam (met KLM) en Oneworld. AA is ook een grote concurrent van Delta Air Lines, een samenwerkingspartner van Air France-KLM.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…