Home / Luchtvaart / Belang AA in China Southern

Belang AA in China Southern

Belang AA in China Southern

American Airlines (AA) heeft definitief een belang genomen van 2,76 procent in branchegenoot China Southern Airlines. De aandelen hebben een waarde  van 200 miljoen dollar.

De Chinese staat heeft tweederde van de eigendomsbewijzen van China Southern in handen, de rest is verhandelbaar. De twee airlines gaan nu  een strategisch partnerschap aan. “De samenwerking tussen de twee airlines is tevens een uitwisseling en samenwerking tussen China en de Verenigde Staten op het gebied van de luchtvaart,” zei Wang Changshun, de voorzitter van China Southern Airlines. “Wij denken dat dit een grote impact zal hebben op de  Asia-Pacific en de mondiale luchtvaart.” De twee carriers zullen in toenemende mat van elkaars netwerken gebruik maken.

American Airlines, gevestigd in Fort Worth, bij Dallas, is de grootste airline ter wereld in alle opzichten: aantal passagiers, omzet en vloot. China Southern, met het hoofdkantoor in Guangzhou, is na American Airlines, Delta en United de vierde airline ter wereld en dus de grootste in Azië.

China Southern en AA behoren wel tot twee verschillende allianties, respectievelijk SkyTeam (met KLM) en Oneworld. AA is ook een grote concurrent van Delta Air Lines, een samenwerkingspartner van Air France-KLM.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Accor doet plastic in de ban

Accor doet plastic in de ban

24/01/2020

Accor wil binnen drie jaar alle plastic wegwerpartikelen voor de eigen hotelgasten verbannen en vervangen door duurzaam materiaal. De hotelgroep sluit hiermee aan bij het Global Plastics Initiative van de…

Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…

Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…