Home / Luchtvaart / Bagagetoeslagen Air France-KLM leveren 81,3 miljoen euro op

Bagagetoeslagen Air France-KLM leveren 81,3 miljoen euro op

Bagagetoeslagen Air France-KLM leveren 81,3 miljoen euro op

De bagagetoeslagen die Air France en KLM dit jaar hebben ingevoerd, leveren de groep op jaarbasis naar schatting 81,3 miljoen euro op. Dit heeft IdeaWorks berekend.

In 2012 was het korte-afstandsnetwerk verantwoordelijk voor 20 procent van de in totaal 77,4 miljoen passagiers. IdeaWorks gaat ervan uit dat 35 procent van de reizigers gebruikmaken van de mogelijkheid om tegen betaling bagage in te checken voor een bedrag van 15 euro (online aanmelden). Vorig jaar verdiende Air France-KLM 924 miljoen euro aan ancillary toeslagen. Met de Europese bagagetoeslag erbij, passeert de groep dus de grens van 1 miljard euro dit jaar, aldus IdeaWorks.

KLM heft een toeslag van 15 euro (online) of 30 euro (op de luchthaven) per ingecheckte koffer op point-to-point vluchten binnen Europa. Leden van Flying Blue zijn uitgezonderd van de heffing.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…