Home / Luchtvaart / BA schort 36.000 banen op

BA schort 36.000 banen op

BA schort 36.000 banen op

British Airways is van plan 36.000 werknemers met onbetaald verlof te sturen in verband met de coronacrisis. De Britse overheid zal tijdelijk 80 procent van de BA-salarissen betalen, met een maximum van 2.850 euro bruto per maand.

Bij BA, onderdeel van de Spaans-Britse International Airlines Group, werken in totaal 45.000 mensen. De directie van BA sloot eerder al een akkoord met de 4.500 piloten van het bedrijf, die akkoord gingen met een salarisverlaging van 50 procent in april en mei. Bij de 36.000 mensen die met ‘furlough’ worden gestuurd gaat het om cabin crew, grondpersoneel, onderhoudspersoneel en employees op het hoofdkantoor.

BA zegt met de bonden tot overeenstemming te zijn gekomen over de tijdelijke regeling, alleen over details wordt nog gesproken. In het akkoord staat dat het gedwongen verlof niet kan uitlopen in ontslag. BA heeft inmiddels de operaties op de Londense luchthavens Gatwick en City geheel stilgelegd. Alleen op Heathrow is nog sprake van een klein aantal vluchten.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Tans langer bij Booking.com

Tans langer bij Booking.com

04/06/2020

Gillian Tans blijft langer dan gepland aan als voorzitter van Booking.com, zo meldt Skift. Mogelijk heeft het te maken met de coronacrisis, waardoor de omzet de afgelopen tijd verdampte. Booking…

Marc Lammens weg bij ATPI

Marc Lammens weg bij ATPI

03/06/2020

Marc Lammens is vertrokken bij de ATPI Groep. Lammens was sinds augustus 2017 managing director van de zakenreisactiviteiten van ATPI in Nederland en België. Zijn werkzaamheden worden per direct overgenomen…