Home / Luchtvaart / BA schaft gratis lunch af

BA schaft gratis lunch af

BA schaft gratis lunch af

British Airways (BA) schaft vanaf januari 2017 de gratis verstrekking van eten en drinken in de economy class op de short haul af. In plaats daarvan kunnen passagiers aan boord versnaperingen kopen van M&S Food (Marks & Spencer).

De producten van M&S zullen de standaard worden op alle binnenlandse en korte Europese vluchten, waaronder ook de verbindingen naar Nederland. Vanaf 11 januari 2017 geldt het nieuwe cateringsysteem voor vluchten van en naar Heathrow en Gatwick; in de zomer van 2017 zullen ook Londen City en Luton onder het nieuwe regime vallen.

BA heeft de samenwerking met de warenhuisketen Marks & Spencer vandaag gebracht als ‘the best invention since sliced bread’, maar per saldo betekent het een nieuwe uitgavenpost voor passagiers en een welkome bezuiniging voor de airline.

Alex Cruz, de CEO van BA, zegt het in een verklaring zo: “We weten dat onze klanten veel verwachten van British Airways. Ze vinden dat we experts zijn op het gebied van vliegen en service, maar als het op catering op short-haul vluchten aankomt, willen ze meer keus.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM koopt Jet Airways uit

KLM koopt Jet Airways uit

17/01/2020

Jet Airways wil haar activiteiten en bezittingen op Schiphol verkopen aan KLM. Het gaat onder meer om kantoorruimte, een Boeing 777-300ER en marketing van de failliete Indiase carrier. KLM aast…

APG bestaat vijftig jaar

APG bestaat vijftig jaar

16/01/2020

APG Air Agencies viert deze maand haar 50-jarig bestaan. APG is een mondiale organisatie van general sales agents voor airlines. Van de ongeveer duizend maatschappijen die er bestaan, zijn 170…

AA zet Boeing 787 in ex AMS

AA zet Boeing 787 in ex AMS

16/01/2020

American Airlines is begonnen met het inzetten van de Boeing 787-8 Dreamliner van Amsterdam naar de hub in Philadelphia (PHL). De introductie betekent een toename van de capaciteit met ruim…