Home / Luchtvaart / Avianca Brazil treedt toe tot Star Alliance

Avianca Brazil treedt toe tot Star Alliance

Avianca Brazil treedt toe tot Star Alliance

Avianca Brazil zal op 22 juli lid worden van Star Alliance. Dit hebben de CEO’s van de 27 leden besloten op hun halfjaarlijkse Central Executive Board (CEB) Meeting in Warschau. Het Colombiaanse moederbedrijf Avianca is sinds 2012 al lid van Star.

Avianca Brazil vliegt vrijwel uitsluitend binnenlandse routes in het grootste land van Latijns-Amerika. “Wij zijn verheugd dat wij volgende maand Avianca in Brazilië kunnen toevoegen,” zei Mark Schwab, de Amerikaanse CEO van Star. “Samen met de diverse nieuwe hub-to-hub diensten die door de individuele leden zijn aangekondigd, kunnen we zo ons netwerk dit jaar aanzienlijk vergroten.”

Star Alliance is de oudste en grootste van de drie mondiale allianties. De CEO’s van Star onderstreepten in Warschau nogmaals de doelstellingen die ze sinds de oprichting in 1997 koesteren: een mondiaal netwerk, een hoge standaard van klantenservice en gebruik maken van moderne technologie om business strategieën te sturen. “Als een volwassen alliantie met een uitgebreid netwerk en goede, hechte relaties tussen onze aangesloten luchtvaartmaatschappijen, verkeren wij in een uitstekende positie om voortdurend op nieuwe manieren verbeteringen van de reiservaring binnen de alliantie aan te bieden,” aldus  Schwab.

Gastheer van de bijeenkomst in Warschau was LOT Polish Airlines, dat van de gelegenheid gebruik maakte om haar nieuwe strategie bekend te maken onder de naam A Lot of Poland – het Engels woord ‘lot’ betekent ook ‘veel’. LOT wil de komende vijf jaar in omvang verdubbelen. Naast drie nieuwe verbindingen naar Azië: Tokio, Seoul en Bangkok, is LOT van plan om meer dan een dozijn nieuwe Europese routes aan te vliegen. Met deze aankondiging van de meest dynamische groei in de geschiedenis van de onderneming zegt LOT te concurreren voor leiderschap in de regio met als doel de grootste netwerkmaatschappij te worden in Nieuw Europa.

Topman Sebastian Mikosz van LOT klaagde in maart nog tegen Zakenreis over het gebrek aan samenwerking binnen Star Alliance en dreigde de alliantie te verlaten. Maar intussen is hij van gedachten veranderd en lijkt LOT weer gelukkig te zijn binnen de alliantie.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
EasyJet schrapt 30 pct banen

EasyJet schrapt 30 pct banen

28/05/2020

Bij easyJet gaat de komende tijd dertig procent van de werkgelegenheid verloren als gevolg van corona, zo heeft de prijsvechter donderdag bekendgemaakt. De vloot wordt ingekrompen. De airline verwacht geen…