Home / Luchtvaart / Automatische instapkaart bij Lufthansa zonder inchecken

Automatische instapkaart bij Lufthansa zonder inchecken

Automatische instapkaart bij Lufthansa zonder inchecken

Passagiers reizend met Lufthansa binnen het Schengen-gebied krijgen voortaan na een eenmalige registratie 23 uur voor vertrek de instapkaart op hun smartphone en hoeven niet meer zelf in te checken.

Om permanent van de service gebruik te kunnen maken moeten reizigers zich eenmalig registreren bij Lufthansa of bij haar frequent flyer programma Miles & More. Wie deze registratie liever niet maar de automatische incheck wel wil, kan dit bij het boeken van het ticket aangeven. In dat geval is de service alleen geldig voor die ene vlucht.

De passagier kan na het ontvangen van de elektronische boarding pass desgewenst nog veranderingen doorvoeren, zoals wijziging van de stoel of het opgeven van ruimbagage. Wie weer van de automatische incheck af wil kan te allen tijde de functie deactiveren, zegt Lufthansa. Voor reizen die buiten het Schengen-gebied vallen geldt de service niet.

Lufthansa is niet de eerste airline die de dienst aanbiedt. Eind vorig jaar voegde Delta Air Lines de functie toe aan haar app. Sindsdien krijgen passagiers op binnenlandse vluchten van Delta hun instapkaart automatisch in de app.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
KLM gaat codesharen met Widerøe

KLM gaat codesharen met Widerøe

21/02/2018

KLM en de Noorse luchtvaartmaatschappij Widerøe zijn sinds woensdag codeshare-partners. Op de Widerøe-vluchten in Noorwegen wordt nu ook de KL-code toegevoegd. Hierdoor kunnen KLM-passagiers van over de hele wereld overstappen…

Record winstdeling KLM

Record winstdeling KLM

20/02/2018

KLM heeft vandaag het bedrag bekend gemaakt dat de 30.000 werknemers onder elkaar kunnen verdelen als aandeel in de winst. Het gaat om 170 miljoen euro, een record voor de…

Pizza aan de gate op Schiphol

Pizza aan de gate op Schiphol

20/02/2018

Passagiers die vóór het boarden op Schiphol nog eten of drinken willen bestellen kunnen dat vanaf nu doen bij HMSHost International. Maaltijdbezorger Deliveroo brengt het bij de gate. Het is…