Home / Luchtvaart / Automatische instapkaart bij Lufthansa zonder inchecken

Automatische instapkaart bij Lufthansa zonder inchecken

Automatische instapkaart bij Lufthansa zonder inchecken

Passagiers reizend met Lufthansa binnen het Schengen-gebied krijgen voortaan na een eenmalige registratie 23 uur voor vertrek de instapkaart op hun smartphone en hoeven niet meer zelf in te checken.

Om permanent van de service gebruik te kunnen maken moeten reizigers zich eenmalig registreren bij Lufthansa of bij haar frequent flyer programma Miles & More. Wie deze registratie liever niet maar de automatische incheck wel wil, kan dit bij het boeken van het ticket aangeven. In dat geval is de service alleen geldig voor die ene vlucht.

De passagier kan na het ontvangen van de elektronische boarding pass desgewenst nog veranderingen doorvoeren, zoals wijziging van de stoel of het opgeven van ruimbagage. Wie weer van de automatische incheck af wil kan te allen tijde de functie deactiveren, zegt Lufthansa. Voor reizen die buiten het Schengen-gebied vallen geldt de service niet.

Lufthansa is niet de eerste airline die de dienst aanbiedt. Eind vorig jaar voegde Delta Air Lines de functie toe aan haar app. Sindsdien krijgen passagiers op binnenlandse vluchten van Delta hun instapkaart automatisch in de app.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Nieuwe stakingen Air France

Nieuwe stakingen Air France

11/06/2018

Bonden bij Air France hebben vier nieuwe stakingen afgekondigd, eind deze maand, om loonsverhoging af te dwingen. Het personeel van de airline staakte dit jaar tot nu toe op vijftien…