Home / Luchtvaart / Austrian had personeel niet naar Tyrolean over mogen doen

Austrian had personeel niet naar Tyrolean over mogen doen

Austrian had personeel niet naar Tyrolean over mogen doen

Het overhevelen van zo’n tweeduizend personeelsleden van Austrian Airlines naar haar goedkopere dochteronderneming Tyrolean Airways is onwettig. Dit heeft een rechtbank in Wenen besloten.

Austrian Airlines heeft laten weten in beroep te gaan tegen de uitspraak. Door een groot deel van het Europese netwerk uit te laten voeren door Tyrolean Airways, waar het personeel minder krijgt betaald dan bij Austrian zelf, is het de Oostenrijkse flag carrier gelukt om weer winstgevend te worden. In 2012 bedroeg de operationale winst van Austrian Airlines, dat onderdeel is van de Lufthansa Groep, 115 miljoen euro.

De uitspraak van de Weense rechtbank betekent dat de tweeduizend overgeplaatste medewerkers nog steeds in dienst zijn van Austrian Airlines zelf en dus onder dier genereuzere arbeidsvoorwaarden vallen.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
8 november is de dag

8 november is de dag

18/10/2021

De Amerikaanse regering van president Biden heeft de dag bekendgemaakt dat de grenzen weer open zullen gaan voor iedereen die is gevaccineerd: over drie weken vanaf nu. En het lijkt…

Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…