Home / Luchtvaart / Apple Pay bij KLM

Apple Pay bij KLM

Apple Pay bij KLM

Klanten van KLM kunnen voortaan tickets en aanvullende diensten betalen met Apple Pay. Ze moeten wel een rekening hebben bij ING, de enige bank die de functie tot nu toe ondersteunt.

Apple Pay is toegevoegd aan de bestaande functionaliteiten van de KLM-app, zoals actuele vluchtinformatie, het boeken van vluchten, online inchecken en stoelreserveringen. KLM werkt voor Apple Pay samen met betaalprovider Adyen. Andere banken volgen ING mogelijk bij de implementatie van Apple Pay.

Apple Pay (iOS) bestaat al sinds 2014; de invoering van dit betalingssysteem is relatief laat in Nederland is. Eerder kwam wel Google Pay, een soortgelijke betalingsmethode voor mobieltjes via het Android besturingssysteem op de markt, waarvan Samsung, Huawei en andere merken gebruik van maken. KLM hanteert Google Pay al in de app, sinds augustus 2018.

Gezichtsscan
De principes van de twee systemen zijn hetzelfde: na de koppeling van de bankkaart of creditcard aan de app (Wallet op de iPhone bijvoorbeeld) kan de gebruiker in winkels of in apps, zoals die van KLM, betalen. De feitelijke autorisatie vindt plaats via een vingerafdruk (touch ID) of gezichtsscan (face ID).

KLM verzekert de veiligheid en privacy van Apple Pay. ‘Wanneer klanten een betaalkaart met Apple Pay gebruiken, wordt het kaartnummer niet opgeslagen op het apparaat of op Apple-servers,’ zegt de airline in een verklaring. ‘In plaats daarvan wordt een uniek Device Account-nummer toegewezen, dat wordt versleuteld en veilig opgeslagen op het gebruikte apparaat. Elke transactie wordt geautoriseerd met behulp van een eenmalige, unieke, dynamische beveiligingscode.’

KLM zegt dat de eigen app ‘al miljoenen keren’ is gedownload en claimt 100.000 actieve gebruikers per dag.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
City Connection van NH 

City Connection van NH 

14/11/2019

De NH Hotel Group heeft een nieuw product gelanceerd: City Connection. Gasten kunnen zo gebruik maken van diensten van alle hotels van de keten in de stad van verblijf. Voor…

KLM past order Embraer aan

KLM past order Embraer aan

14/11/2019

KLM heeft de eerdere bestelling van 35 Embraer-toestellen, bestemd voor KLM Cityhopper, aangepast. Er is nu sprake van 21 ‘firm orders’, zes meer dan aanvankelijk. De andere 14 zijn opties….

Directe Eurostar in april 2020

Directe Eurostar in april 2020

13/11/2019

Vanaf het voorjaar van 2020 zal de Eurostar zonder overstap rijden tussen Amsterdam en Londen. Afgaande op de online dienstregeling zal op 6 april de eerste directe trein over het…

Bewust reizen op BTS 2020

Bewust reizen op BTS 2020

12/11/2019

Tijdens de jaarlijkse Business Travel Show, in februari 2020, zal ‘bewust reizen’ een van de hoofdthema’s zijn, zo heeft de BTS bekendgemaakt. Is het tijd voor een ‘ethisch reisprogramma’ voor…