Home / Luchtvaart / Apple Pay bij KLM

Apple Pay bij KLM

Apple Pay bij KLM

Klanten van KLM kunnen voortaan tickets en aanvullende diensten betalen met Apple Pay. Ze moeten wel een rekening hebben bij ING, de enige bank die de functie tot nu toe ondersteunt.

Apple Pay is toegevoegd aan de bestaande functionaliteiten van de KLM-app, zoals actuele vluchtinformatie, het boeken van vluchten, online inchecken en stoelreserveringen. KLM werkt voor Apple Pay samen met betaalprovider Adyen. Andere banken volgen ING mogelijk bij de implementatie van Apple Pay.

Apple Pay (iOS) bestaat al sinds 2014; de invoering van dit betalingssysteem is relatief laat in Nederland is. Eerder kwam wel Google Pay, een soortgelijke betalingsmethode voor mobieltjes via het Android besturingssysteem op de markt, waarvan Samsung, Huawei en andere merken gebruik van maken. KLM hanteert Google Pay al in de app, sinds augustus 2018.

Gezichtsscan
De principes van de twee systemen zijn hetzelfde: na de koppeling van de bankkaart of creditcard aan de app (Wallet op de iPhone bijvoorbeeld) kan de gebruiker in winkels of in apps, zoals die van KLM, betalen. De feitelijke autorisatie vindt plaats via een vingerafdruk (touch ID) of gezichtsscan (face ID).

KLM verzekert de veiligheid en privacy van Apple Pay. ‘Wanneer klanten een betaalkaart met Apple Pay gebruiken, wordt het kaartnummer niet opgeslagen op het apparaat of op Apple-servers,’ zegt de airline in een verklaring. ‘In plaats daarvan wordt een uniek Device Account-nummer toegewezen, dat wordt versleuteld en veilig opgeslagen op het gebruikte apparaat. Elke transactie wordt geautoriseerd met behulp van een eenmalige, unieke, dynamische beveiligingscode.’

KLM zegt dat de eigen app ‘al miljoenen keren’ is gedownload en claimt 100.000 actieve gebruikers per dag.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
‘Enorme kansen’ BCD Travel

‘Enorme kansen’ BCD Travel

10/08/2020

BCD Travel heeft een nieuwe deal gesloten met SAP Concur voor zakelijke hotelreserveringen. BCD zegt dat overeenkomsten als deze in coronatijd “enorme kansen” bieden om “toegevoegde waarde te blijven leveren”…

Veel agressie door corona

Veel agressie door corona

10/08/2020

De Inspectie Leefomgeving en Transport zegt maandag zich zorgen te maken over de vele meldingen van “misdragende passagiers” aan boord van vliegtuigen, met vertrek van of aankomst op Nederlandse luchthavens….

Duitsland verplicht coronatest

Duitsland verplicht coronatest

07/08/2020

Met ingang van zaterdag 8 augustus moeten alle passagiers op Duitse luchthavens die zijn aangekomen vanuit risicogebieden verplicht een coronatest ondergaan. Dit heeft de regering in Berlijn besloten. Wie weigert…

Teststraat corona op Schiphol

Teststraat corona op Schiphol

06/08/2020

De regering wil een vrijwillige teststraat inrichten voor passagiers afkomstig uit zogeheten risicogebieden. Dit heeft minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid donderdagavond gezegd tijdens een persconferentie, samen met premier Rutte….