Home / Luchtvaart / Apple Pay bij KLM

Apple Pay bij KLM

Apple Pay bij KLM

Klanten van KLM kunnen voortaan tickets en aanvullende diensten betalen met Apple Pay. Ze moeten wel een rekening hebben bij ING, de enige bank die de functie tot nu toe ondersteunt.

Apple Pay is toegevoegd aan de bestaande functionaliteiten van de KLM-app, zoals actuele vluchtinformatie, het boeken van vluchten, online inchecken en stoelreserveringen. KLM werkt voor Apple Pay samen met betaalprovider Adyen. Andere banken volgen ING mogelijk bij de implementatie van Apple Pay.

Apple Pay (iOS) bestaat al sinds 2014; de invoering van dit betalingssysteem is relatief laat in Nederland is. Eerder kwam wel Google Pay, een soortgelijke betalingsmethode voor mobieltjes via het Android besturingssysteem op de markt, waarvan Samsung, Huawei en andere merken gebruik van maken. KLM hanteert Google Pay al in de app, sinds augustus 2018.

Gezichtsscan
De principes van de twee systemen zijn hetzelfde: na de koppeling van de bankkaart of creditcard aan de app (Wallet op de iPhone bijvoorbeeld) kan de gebruiker in winkels of in apps, zoals die van KLM, betalen. De feitelijke autorisatie vindt plaats via een vingerafdruk (touch ID) of gezichtsscan (face ID).

KLM verzekert de veiligheid en privacy van Apple Pay. ‘Wanneer klanten een betaalkaart met Apple Pay gebruiken, wordt het kaartnummer niet opgeslagen op het apparaat of op Apple-servers,’ zegt de airline in een verklaring. ‘In plaats daarvan wordt een uniek Device Account-nummer toegewezen, dat wordt versleuteld en veilig opgeslagen op het gebruikte apparaat. Elke transactie wordt geautoriseerd met behulp van een eenmalige, unieke, dynamische beveiligingscode.’

KLM zegt dat de eigen app ‘al miljoenen keren’ is gedownload en claimt 100.000 actieve gebruikers per dag.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…