Home / Luchtvaart / App Air Canada gehackt

App Air Canada gehackt

App Air Canada gehackt

De app voor passagiers van Air Canada is onlangs gehackt, waardoor gegevens van duizenden klanten niet meer veilig zijn. De carrier adviseert alle gebruikers om hun account te resetten.

Air Canada signaleerde tusssen 22 en 24 augustus ‘unusual login behaviour’ op haar Mobile+ app en nam daarna een rigoureuze maatregel door alle 1,7 miljoen accounts te blokkeren. De airline zegt daarmee erger te hebben voorkomen, maar vermoedt dat de internetcriminelen toegang hebben gekregen tot de profielen van zeker 20.000 klanten.

In de app staan onder meer gegevens over paspoorten en creditcards vermeld. Air Canada zegt dat criminelen daar niets mee kunnen doen, maar is daar kennelijk ook niet helemaal zeker van, want aan alle gebruikers van de app is gevraagd hun account te resetten. Ook adviseert de airline haar klanten om creditcardafschrijvingen de komende tijd in de gaten te houden, al is de kaartinformatie ‘encrypted’ en dus niet meteen afleesbaar.

Leden van het frequent-flyer-programma Aeroplan zijn helemaal ‘veilig’ zegt de Canadese carrier, want hun wachtwoord staat niet in de app. Maar ook hier een slag om de arm met het advies aan de klanten om de eigen recente activiteiten op Aeroplan te monitoren.

Grote vraag is of Air Canada uitzondering of regel is. Hoe goed zijn de apps van luchtvaartmaatschappijen beveiligd tegen hacks?

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…