Home / Luchtvaart / APG bestaat vijftig jaar

APG bestaat vijftig jaar

APG bestaat vijftig jaar

APG Air Agencies viert deze maand haar 50-jarig bestaan. APG is een mondiale organisatie van general sales agents voor airlines.

Van de ongeveer duizend maatschappijen die er bestaan, zijn 170 aangesloten bij APG, vooral kleinere en middelgrote carriers. Maar ook grotere spelers, zoals Air France-KLM maken gebruik van de diensten van APG, onder meer in Georgië.

Het van origine Franse APG is per land of regio georganiseerd, op basis van franchise. In Nederland is Kees-Jan van der Velden (op de foto links) de eigenaar. Hij heeft ook België, Georgië en Scandinavië in zijn portefeuille. APG Netherlands heeft ongeveer vijftien airlines als klanten.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…