Home / Luchtvaart / Amerikanen landen op Cuba

Amerikanen landen op Cuba

Amerikanen landen op Cuba

Gisteren (woensdag) landde er voor het eerst in vijftig jaar een Amerikaans passagiersvliegtuig op Cuba. De eer voor deze eerste vlucht viel te beurt aan JetBlue Airways. Vlucht 387 vanuit Fort Lauderdale (Florida) met bestemming Santa Clara werd uitgevoerd met een Airbus 320.

In juli besloot de Amerikaanse overheid vluchten naar Cuba mogelijk te maken. Deze beslissing kwam ongeveer een jaar nadat de VS formeel diplomatieke betrekkingen met het land aanging na decennia van spanningen. Hoewel er officieel nog steeds een handelsembargo is, hebben Cuba en de Verenigde Staten in een overeenkomst vastgelegd dat er dagelijks twintig Amerikaanse passagierstoestellen mogen landen op de luchthaven van Havana en tien op andere Cubaanse luchthavens. Passagiers moeten alvorens zij aan boord van een vlucht naar Cuba kunnen stappen, nog wel een lang aanvraagtraject doorlopen.

Acht airlines hebben vluchten toegewezen gekregen waaronder United Airlines, Delta Air Lines, American Airlines en Southwest Airlines. De vluchten zullen met name vertrekken uit Amerikaanse steden waar een grote Cubaanse gemeenschap is. JetBlue’s lijndienst naar Santa Clara wordt deze maand driewekelijks uitgevoerd, per oktober wordt het een dagelijkse vlucht.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…