Home / Luchtvaart / Amerikanen landen op Cuba

Amerikanen landen op Cuba

Amerikanen landen op Cuba

Gisteren (woensdag) landde er voor het eerst in vijftig jaar een Amerikaans passagiersvliegtuig op Cuba. De eer voor deze eerste vlucht viel te beurt aan JetBlue Airways. Vlucht 387 vanuit Fort Lauderdale (Florida) met bestemming Santa Clara werd uitgevoerd met een Airbus 320.

In juli besloot de Amerikaanse overheid vluchten naar Cuba mogelijk te maken. Deze beslissing kwam ongeveer een jaar nadat de VS formeel diplomatieke betrekkingen met het land aanging na decennia van spanningen. Hoewel er officieel nog steeds een handelsembargo is, hebben Cuba en de Verenigde Staten in een overeenkomst vastgelegd dat er dagelijks twintig Amerikaanse passagierstoestellen mogen landen op de luchthaven van Havana en tien op andere Cubaanse luchthavens. Passagiers moeten alvorens zij aan boord van een vlucht naar Cuba kunnen stappen, nog wel een lang aanvraagtraject doorlopen.

Acht airlines hebben vluchten toegewezen gekregen waaronder United Airlines, Delta Air Lines, American Airlines en Southwest Airlines. De vluchten zullen met name vertrekken uit Amerikaanse steden waar een grote Cubaanse gemeenschap is. JetBlue’s lijndienst naar Santa Clara wordt deze maand driewekelijks uitgevoerd, per oktober wordt het een dagelijkse vlucht.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM: herstel zal hobbelig zijn

KLM: herstel zal hobbelig zijn

30/07/2021

KLM-topman Pieter Elbers ziet in een online gesprek met de pers, naar aanleiding van de cijfers uit het tweede kwartaal, ‘duidelijke tekenen van herstel.’ Maar hij manoeuvreert behoedzaam: “Als er…

Schiphol zet app f&b door

Schiphol zet app f&b door

30/07/2021

Schiphol heeft deze week een pilot voor het bestellen van eten en drinken via een app omgezet in een permanente functie. Reizigers kunnen hun orders plaatsen en later airside ophalen….

Vliegtuigorders stijgen weer

Vliegtuigorders stijgen weer

30/07/2021

Vliegtuigbouwers Airbus en Boeing zeggen te profiteren van het voorzichtige herstel van de luchtvaartsector, die zware klappen kreeg als gevolg van de coronacrisis. Bedrijven plaatsen weer orders, die ze eerder…

Weer kleine nettowinst Accor

Weer kleine nettowinst Accor

29/07/2021

Accor heeft over het eerste halfjaar ondanks verder omzetverlies een kleine nettowinst geboekt, tegenover megaverlies in H1 van 2020. Het hotelbedrijf reorganiseerde fors en zag daardoor de kosten dalen. Topman…