Home / Luchtvaart / Amerikaanse airlines vliegen binnenkort naar Cuba

Amerikaanse airlines vliegen binnenkort naar Cuba

Amerikaanse airlines vliegen binnenkort naar Cuba

Een aantal Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen gaat na meer dan vijftig jaar weer op Cuba vliegen. Dit maakte de Amerikaanse Transportation Secretary Anthony Foxx  bekend.

De beslissing komt ongeveer een jaar nadat de VS formeel diplomatieke betrekkingen met Cuba aanging na decennia van spanningen. Officieel is er nog steeds een handelsembargo, een voorstel om dit op te heffen wordt dit jaar behandeld in het Amerikaanse congres. In een overeenkomst tussen Cuba en de Verenigde Staten is vastgelegd dat er dagelijk twintig Amerikaanse passagierstoestellen mogen landen op de luchthaven van Havana en tien daarbuiten.

Airlines hebben de mogelijkheid gekregen om zich in te schrijven op de vluchten. Twaalf airlines hebben vluchten toegewezen gekregen waaronder United Airlines, Delta Air Lines, American Airlines en Southwest Airlines. De vluchten zullen met name vertrekken uit steden waar een grote Cubaanse gemeenschap is. Dit is onder meer het geval in Atlanta, Fort Lauderdale, Houston, Los Angeles, Miami, New York City en Orlando.

 

 

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Engelse grens open op 10 juli

Engelse grens open op 10 juli

06/07/2020

Reizigers uit zestig landen en gebieden, waaronder Nederland, zijn vanaf 10 juli weer welkom in Engeland – niet te verwarren met het Verenigd Koninkrijk – zonder in quarantaine te hoeven…

Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…