Home / Luchtvaart / Amerikaanse airlines vliegen binnenkort naar Cuba

Amerikaanse airlines vliegen binnenkort naar Cuba

Amerikaanse airlines vliegen binnenkort naar Cuba

Een aantal Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen gaat na meer dan vijftig jaar weer op Cuba vliegen. Dit maakte de Amerikaanse Transportation Secretary Anthony Foxx  bekend.

De beslissing komt ongeveer een jaar nadat de VS formeel diplomatieke betrekkingen met Cuba aanging na decennia van spanningen. Officieel is er nog steeds een handelsembargo, een voorstel om dit op te heffen wordt dit jaar behandeld in het Amerikaanse congres. In een overeenkomst tussen Cuba en de Verenigde Staten is vastgelegd dat er dagelijk twintig Amerikaanse passagierstoestellen mogen landen op de luchthaven van Havana en tien daarbuiten.

Airlines hebben de mogelijkheid gekregen om zich in te schrijven op de vluchten. Twaalf airlines hebben vluchten toegewezen gekregen waaronder United Airlines, Delta Air Lines, American Airlines en Southwest Airlines. De vluchten zullen met name vertrekken uit steden waar een grote Cubaanse gemeenschap is. Dit is onder meer het geval in Atlanta, Fort Lauderdale, Houston, Los Angeles, Miami, New York City en Orlando.

 

 

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM: herstel zal hobbelig zijn

KLM: herstel zal hobbelig zijn

30/07/2021

KLM-topman Pieter Elbers ziet in een online gesprek met de pers, naar aanleiding van de cijfers uit het tweede kwartaal, ‘duidelijke tekenen van herstel.’ Maar hij manoeuvreert behoedzaam: “Als er…

Schiphol zet app f&b door

Schiphol zet app f&b door

30/07/2021

Schiphol heeft deze week een pilot voor het bestellen van eten en drinken via een app omgezet in een permanente functie. Reizigers kunnen hun orders plaatsen en later airside ophalen….

Vliegtuigorders stijgen weer

Vliegtuigorders stijgen weer

30/07/2021

Vliegtuigbouwers Airbus en Boeing zeggen te profiteren van het voorzichtige herstel van de luchtvaartsector, die zware klappen kreeg als gevolg van de coronacrisis. Bedrijven plaatsen weer orders, die ze eerder…

Weer kleine nettowinst Accor

Weer kleine nettowinst Accor

29/07/2021

Accor heeft over het eerste halfjaar ondanks verder omzetverlies een kleine nettowinst geboekt, tegenover megaverlies in H1 van 2020. Het hotelbedrijf reorganiseerde fors en zag daardoor de kosten dalen. Topman…