Home / Luchtvaart / American Airlines vervangt regionale vloot

American Airlines vervangt regionale vloot

American Airlines vervangt regionale vloot

American Airlines heeft een order geplaatst bij zowel Bombardier als Embraer voor de vervanging van haar 50-zitters in de regionale vloot.

Bij Bombardier heeft American Airlines dertig CRJ900 NextGens besteld met opties op nog eens veertig van deze vliegtuigen. De configuratie wordt twaalf first class-, 32 economy plus- en 32 economy-stoelen. De toestellen zullen worden gebruikt door PSA Airlines, een dochteronderneming van US Airways, die gaat fuseren met American Airlines. De eerste Bombardiers worden in het tweede kwartaal van 2014 afgeleverd.

Daarnaast heeft American Airlines zestig E175’s besteld bij Embraer met opties op nog eens negentig stuks. Deze krijgen twaalf stoelen in de first class, twintig in economy plus en 44 in economy class. De vliegtuigen worden vanaf het eerste kwartaal van 2015 afgeleverd in de huisstijl van American Eagle.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
8 november is de dag

8 november is de dag

18/10/2021

De Amerikaanse regering van president Biden heeft de dag bekendgemaakt dat de grenzen weer open zullen gaan voor iedereen die is gevaccineerd: over drie weken vanaf nu. En het lijkt…

Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…