Home / Luchtvaart / American Airlines in 2018 met B777 naar Amsterdam

American Airlines in 2018 met B777 naar Amsterdam

American Airlines in 2018 met B777 naar Amsterdam

Vanaf 4 mei 2018 zet American Airlines een Boeing 777-200ER in tussen Amsterdam en Dallas. Dit zegt Vasu Raja, vice president Network & Schedule Planning, tegen Zakenreis in Dallas. AA vliegt nu met een Boeing 767 op de route.

American is tevreden over de bezetting op de dagelijkse route die sinds mei dit jaar een feit is. AA, de grootste airline ter wereld, begint op een nieuwe route vaker met oudere toestellen en breidt bij gebleken succes de capaciteit uit door een nieuwer en moderner vliegtuig aan te wenden.

De Boeing 767’s van AA gaan dan ook nog niet met pensioen en sommige reizigers zullen de toestellen, met een 2-3-2 configuratie in economy gaan missen.

AA is de enige luchtvaartmaatschappij die rechtstreekse vluchten aanbiedt vanaf Schiphol naar Dallas/Fort Worth en ook op de route Amsterdam – Philadelphia. KLM heeft het de afgelopen jaren enkele malen geprobeerd naar Dallas, maar hield er steeds weer mee op, omdat de opbrengsten te laag waren. Volgens Raja is de volgende stap het verlengen van het zomerseizoen, mits de bezettingsgraad goed blijft. Daarna kijkt AA naar een verbinding voor het hele jaar.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Deel Zaventem te koop

Deel Zaventem te koop

24/04/2018

De Australische financiële groep Macquarie wil haar belang van 36 procent in Brussels Airport verkopen. Chinese investeerders zouden interesse hebben om de aandelen in de goedlopende luchthaven over te nemen….

Zoveelste staking Air France

Zoveelste staking Air France

23/04/2018

Personeel bij Air France staakt vandaag en morgen voor de zoveelste keer in korte tijd. Hoewel lang niet iedereen meedoet heeft de airline een kwart van alle vluchten moeten schrappen….

Janaillac dreigt met vertrek

Janaillac dreigt met vertrek

20/04/2018

CEO Jean-Marc Janaillac van Air France-KLM laat in een referendum het personeel een uitspraak doen over zijn plan voor een langzame loonsverhoging. Als een meerderheid tegen is, stapt hij op….

RAI wil samenwerken

RAI wil samenwerken

20/04/2018

RAI Amsterdam wil de banden met andere evenementen- en beurslocaties in Amsterdam stevig aanhalen. De beurs- en congresgigant wil zo meer ruimte creëren voor evenementen, nu uitbreiding van het eigen…